HOME | HOROSCOPEN | BOEKENWINKEL

Chakra Healing

Wat is Chakra healing?


In de chakra's kunnen na verloop van tijd energieblokkades ontstaan waardoor ze minder goed gaan functioneren. De healer zal de chakra's reinigen en met elkaar in evenwicht brengen.

De chakra's  zijn wielen die naar buiten draaien met de klok mee en tegen de klok in. De draaibeweging met de klok mee trekt Prana of Chi het lichaam binnen. De beweging tegen de klok in laat gebruikte en afgewerkte energie los.

Elk hoofdchakra is verbonden met een belangrijke klier. Als een bepaalde klier problemen geeft, is dit te merken in de bijbehorende chakra. Het fysieke lichaam is het laatste niveau waar ziekten en minder goede energieën zich manifesteren. Dit wil niet zeggen dat pijn en ziekte ons niet een belangrijke dienst kan bewijzen.

Het zijn (vaak luide) signalen dat er sprake is van verkeerd gebruikte energie, dat wil zeggen dat er een gedachtepatroon of een emotie is die vraagt om  healing en transformatie.

Als de werkelijke oorzaak niet wordt aangepakt, is er geen sprake van genezing. Healing is een proces van blootleggen en herstellen, dit gebeurt vaak onbewust. Maar ook dit onbewuste proces kan healing teweegbrengen. Healing gebeurt wanneer we een geheim over onszelf ontdekken en ons openstellen voor wat dit ons te geven heeft.

Het leven is niet altijd zo vriendelijk als we zouden willen. Hoe moeilijker onze levenservaringen zijn, vooral die uit onze kindertijd en onze relatie, hoe groter de neiging zal zijn om deze mogelijkheden en eigenschappen te verstoppen onder een deken van bescherming. Wij moeten beschermen of bekendmaken. We moeten de verantwoordelijkheid nemen om dit interne, spirituele zelf in contact te brengen met onze externe, materiële realiteit. Ons spiritueel zelf geeft de richting aan. Ons materiële zelf vormt de concrete werkelijkheid. Verantwoordelijkheid voor onszelf betekent dat wij weten wanneer en hoe wij onze innerlijke waarheden moeten beschermen of bekend maken. Dat kan niet voor je gedaan worden. Je kunt de verantwoordelijkheid voor je heelheid niet uitbesteden.

 

Chakra healing nader toegelicht


Hoe komt het dat healing zinvol is?

Vanaf onze jeugd hebben we ervaringen opgedaan waar we nut of last van hebben. Ook ervaringen die ons zodanig verstoord hebben dat ze ons heel lang nadeel berokkenen. Ze kunnen wel een tijdje een gunstige invloed hebben gehad maar we raken ze niet gemakkelijk meer kwijt als ze niet meer nodig zijn. De opvoeding die je kreeg kan heel sterk op programmering hebben geleken.

Hoe weet ik dat ik baat kan hebben bij een healing?

Heb je ergernissen? Stoor je je aan het gedrag van anderen? Zijn er klussen waar je maar niet aan toe komt? Heb je een gloeiende hekel aan sommige mensen, uitingen, geluiden, geuren? Heb je op een van deze vragen met ja geantwoord, dan kan een healing zinvol zijn, of zelfs meerdere healings.

Het valt niet mee om van frustraties af te komen.

Al onze ervaringen kunnen in ons geheugen zitten. Dat verklaart nog niet dat we er zo'n last van kunnen hebben. Dat komt doordat ze in onze aura en chakra's zitten waar ze voortdurend die situaties aantrekken die met hun ontstaan te maken hebben. Het is moeilijk voor ons bewustzijn omdat duidelijk te maken, onze logica, schuldgevoelens, opvoeding zitten daarvoor flink in de weg.

Het kan ook tegenvallen

Als je opruimt of reinigt kan je ook de weg openmaken voor ver weggestopte gebeurtenissen. Als je daar niet op voorbeid bent kan je daar flink van schrikken of uit balans raken. Gewoontes waar je niet eens erg in had kunnen ineens anders uitpakken. Je kan er zelfs van schrikken. Ga er dan eens rustig voor zitten en zeg tegen je zelf: leer er opnieuw mee om te gaan, let meer op bij wat je doet, dit is voor mij een nieuwe tijd. Je kan er ook uit opmaken dat je healing goed werkte, anders had je niets gemerkt.

Healing is schoonmaken van binnen uit

Daarvoor is niet nodig dat je weet wat schoongemaakt of verwijderd moet worden, de intentie is voldoende. Maar wel zonder enige druk, wilskracht of moeten. Vraag je Gids, Hoger Zelf, Engel, Begeleider of hoe je hem/haar noemen wilt om je te helpen. Wat is daarvoor nodig en hoe pak ik dat aan? De toelichting staat voor het gemak in de gebiedende wijs maar het is een aanwijzing om je eigen manier te ontwikkelen.

Zoek een gunstig tijdstip op zodat je ruim de tijd hebt om ongehinderd bezig te zijn.Ga rechtop in een stoel zitten. Zet je voeten naast elkaar plat op de grond zonder je benen te kruisen. Geef jezelf de tijd om rustig en stil te zijn. Aanstormende gedachten hoef je niet te onderdrukken, wuif of blaas ze weg, dat gaat volgende keren steeds gemakkelijker.

Chakra healing toepassen Ondergaan


Wat gebeurt er bij een Chakra-healing?

Voor een chakra-healing is het prettig om op een stoel te zitten, waarbij de healer om de stoel heen kan lopen. Omdat het lichaam nagenoeg niet wordt aangeraakt, is het niet nodig om kledingstukken uit te doen. Na een afstemming, waarbij de healer zijn client zal vragen om zijn/haar naam uit te spreken, volgt een nauwkeurigere afstemming. Hierbij legt de healer zijn handen op de schouders van de client en synchroniseert zijn ademhaling met die van de client. Tijdens de healing is de healer in een lichte trance. De healer beweegt zich om de client heen en maakt strijkende bewegingen langs de randen van de aura. Tijdens een Chakra-healing wordt vaak een tinteling gevoeld. De behandeling wordt meestal als heel prettig en heel ontspannend ervaren, hoewel een enkeling zich na afloop een beetje licht in het hoofd kan voelen. Dit gevoel verdwijnt na een paar minuten.

Aarden van jezelf.

Laat vanaf je stuitje, in het verlengde van je ruggengraat, een denkbeeldige verbinding naar beneden gaan. Dat mag een buis, slang of koker zijn, van elk materiaal dat je wilt. Laat die verbinding diep de aarde in gaan, het maakt niet uit of je op de begane grond of 16hoog zit. Die

aardverbinding gebruik je straks voor de afvoer van alles wat je kwijt wilt en wat vanzelf meegaat. Door geaard te zijn vang je ook geen nieuwe storingen op, zoals electrosmog, Je kan het hierbij laten om de volgende keer verder te gaan of je gaat naar de volgende stap.

Energie laten stromen

Ga af en toe even na of je aardverbinding nog goed is, vernieuw hem desnoods. Stel je voor dat er zuivere energie van de aarde via je voeten, enkels, kuiten en heupen naar je stuitje en de eerste chakra stroomt. Sommige mensen voelen die energie stromen. Maak je geen zorgen als je dat nog niet voelt, je hoeft het je alleen voor te stellen. Als je voelt dat je ontspant gaat het vast wel goed. Vraag aan de energiestroom om alles wat niet bij je eerste chakra (wortelchakra) hoort los te maken en mee te nemen om af te voeren.Is je aardverbinding nog goed? laat dan de energie doorstromen naar boven langs alle chakra's, stap voor stap. Langs navelchakra, zonnevlecht, hart-, keel- en kruinchakra, zo heten ze allemaal. Laat bij alle chakra's de overbodige restanten van vroeger losmaken en meenemen.

Als alle chakra's gereinigd zijn laat je de energie van de aarde, met alle vervuiling, frustraties, programmering, naar beneden stromen en door je aardverbinding weg de aarde in. Het is zinvol om het afvoeren ook weer te stoppen, zonder daarbij de aardverbinding te sluiten!

Kosmische energie laten stromen

Open je kruinchakra voor de kosmische energie of stel je het voor. Laat de kosmische energie vanaf je kruinchakra binnenstromen langs alle chakra's. Voel je de energie stromen of voel je ontspanning? Maak je geen zorgen als je dat nog niet voelt. Bij je middelste chakra, de zonnevlecht, ontmoeten de aardenergie en de kosmische energie elkaar. Laat die twee energieën mengen en door je aura stromen om ook daar alle obstakels op te ruimen die je verhinderen volop te leven en jezelf te zijn.

 

Attributen Hulpmiddelen bij Chakra Healing


Wil je zelf een chakra healing toepassen, dan kan je volgende hulpmiddelen gebruiken die wij aanbieden op onze online webshop: (Klik op de productomschrijving om naar de winkel te gaan)

 


Bron: http://home.hccnet.nl/v.kleven/

 

Copyright Symbolic Alle rechten voorbehouden - Symbolic.be