HOME | HOROSCOPEN | BOEKENWINKEL

Edelstenen

Topaas: Natuurkrachtige EigenschappenAmethist De topaas is een fluorsilicaat van aluminium en komt in witte, goudgele, oranje, rozerode en blauwe kleuren. De topaas die het meest gebruikt wordt is de goudtopaas. De blauwe topaas lijkt op de aquamarijn en de saffier, waardoor verwarring kan ontstaan. Om misverstanden te voorkomen gebruik ik zelf in de praktijk alleen maar goudtopaas.
De werking van deze steen is erg positief. Het is een krachtige, gouden straal van genezende energie. De belangrijkste werking heeft de goudtopaas op de bloedsomloop. Vooral bij koude enniet goed doorstromende ledematen is hij een heel effectieve steen, die weer zorgt voor een veel betere doorstroming.
De goudtopaas wordt ook gebruikt bij blokkades in het weefsel, bijvoorbeeld bij een litteken of iets dergelijks.
Als dan de goudtopaas op die plek geplakt wordt, ontstaat een betere doorstroming, en zelfs bij een oud litteken kan dit gunstig werken. Na een operatieve ingreep is het dus aan te raden een goudtopaas te gaan dragen om het genezingsproces te bevorderen.
Door zijn sterke verbinding met de lichtkracht heeft de goudtopaas een goede uitwerking op sombere en depressieve mensen, net zoals de barnsteen en goudgele citrien. Goudgeel is ook de kleur van de zonnevlecht, en een versterking daarvan kan dus ook met de goudtopaas verkregen worden.

 

Voorbeelden van andere toepassingen:
Versterkt en verscherpt het verstand, goed tegen uitputting, tegen slapeloosheid, sterkt de lever, is smaakopwekkend, bevordert de intuïtie, tegen hart-en vaatklachten en tegen spataderen.


Chakra:
de gouden Topaas is voor de Maagd, de rooskleurige voor de Leeuw en de blauwe voor de Waterman; de gele is voor de Tweelingen, de goude steen heeft vooral effect op het navel- en sacraal chakra, de witte Topaas op alle chakra 's en de blauwe vooral op het keelchakra.

Corresponderende Sterrenbeelden:  

TweelingenLeeuw Tweelingen Maagd Tweelingen Tweelingen Tweelingen Waterman

 

 

Copyright Symbolic Alle rechten voorbehouden - Symbolic.be