HOME | HOROSCOPEN | BOEKENWINKEL

Verzorging Edelstenen

Verzorging van de edelstenen


Een goede verzorging van uw steentje, kwartsen, staat garant voor een goede heilzame werking tussen jouw ziel en lichaam. Het bewustzijn van de werkelijke oorsprong van jouw halfedelsteen is eveneens een middel om jouw omgang ermee in de juiste baan te brengen.
Half-edelstenen zijn bronnen van energie, een gave van de schepper, ze komen uit het diepste der aarde, waar ze heel lang in het geheim der duisternis gewacht hebben tot de ontginning ervan ze bij ons bracht . Ze dragen het diepste mysterie in zich, ze worden de spiegels der ziel genoemd. Ze zijn het tot stolling gebracht Licht.

Hun grote verscheidenheid aan kleuren staat symbool voor de gebroken stralen, geprojecteerd vanuit de kern van hun creatieve geest. U kunt door een respect- en liefdevolle houding ten opzichte van de half -edelstenen een enorme verdieping in uw wezen ondergaan. Ze versterken het totale krachtveld van het lichaam en het dragen van een steentje op een bepaald deel van het lichaam kan betekenen dat meer nadruk op dat gebied zal vallen.

De half -edelstenen functioneren als een brandpunt van alle op genezing gerichte krachten en intenties en produceren tijdens het dragen de gepaste energie. Door hun sterke transformerende werking, waarbij ze de persoon aldus ontlasten door het openen van de negatieve, storende energieŽn is het dus echt noodzakelijk voor hun en jouw welzijn ze ook regelmatig te reinigen en de kans te geven terug in hun eigen scheppingsenergie te komen.
Over de verschillende eigenschappen en vermogens van de half -edelstenen is hťťl wat literatuur verschenen, verdere verdieping hierin kan nieuwe wegen openen.

 

Enkele suggesties om uw kristallen te verzorgen.


Een kristal dat u net heeft gekocht, maak je met een borstel in wat zeepsop lichtjes warm schoon en verwijder zo alle vreemde deeltjes. Er zouden op het kristal ook nog resten oxaalzuur kunnen zitten. Oxaalzuur is een vergif dat wordt gebruikt om rood ijzeroxide en andere mineralen van pas gedolven kwartskristallen te verwijderen. Kleine hoeveelheden oxaalzuur zijn weliswaar onschadelijk maar de stof hoopt zich bij aanraking op in het lichaam en dient daarom met uiterste voorzichtigheid behandeld te worden.
Traditioneel leerde men verschillende manieren om kristallen te verzorgen, waaronder bijvoorbeeld heilige ceremonieŽn, genezende kleibaden en zeezoutbaden. Vele huidige onderzoekers lijken een voorkeur te geven aan zeezoutbaden.

Een recentelijk verworven kristal ontdoet u eerst en vooral van alle ongewenste invloeden door het kristal in zeezout te dompelen. Volgens sommige kenners is 3 dagen zeezout voldoende, anderen houden het op 7 dagen. Misschien hangt het aantal dagen af van de gevoeligheid van de gebruiker. Neem geen zeezout waarin aluminium in zit of die in een verpakking zit van aluminium. Glas en porselein zijn de geschikste materialen om uw kristal in te begraven. Na gebruik het zeezout weggooien!

U kunt ook alle sporen van negativiteit die zich op uw kristal verzameld hebben verwijderen door hem gewoon 10 minuten in warm zoutwater te dompelen. Daarna legt u de steen op zijn minst 2 uur in de zon of in de open lucht bij volle maan. Gewenst is beide want we hebben zowel de zon als maankrachten nodig om in balans te komen. Op die manier kan de natuurlijke heroplading van uw kristal beginnen.
Het spreekt voor zich dat je deze handelingen uitvoert met de integere bedoeling dat alle negatieve energie omgezet wordt in positieve energie.

We zullen kristallen waarschijnlijk hoofdzakelijk gebruiken wanneer we te maken krijgen met subtiele krachten die de neiging hebben om de materie waaruit kristallen bestaan te beÔnvloeden. het verdient daarom de nodige aandacht uw kristal zo nu en dan een schoonmaakbeurt te geven.
Wanneer u het kristal dagelijks gebruikt , bijvoorbeeld om te helen, genezen, dan is het raadzaam de steen vaker dan af en toe schoon te maken. Let hierbij op de eventuele glans die je steentjes voor en na de behandeling verkrijgt. Ook even opletten bij het tijdstip: Bij vollemaanenergie glanzen de kristallen ook meer dan bij Nieuwe maan en dit door de sterker uitstralende werking tijdens de volle maan.
De schoonmaaktechnieken verschillen dus van persoon tot persoon en u zal voor jezelf, door gewoonweg de verschillende methodes even te testen, kunnen uitmaken wat je het best ligt.

Water is een universeel schoonmaakmiddel en sommige mensen wassen hun kristal dan ook het liefst in natuurlijk stromend water en dit soms ook in en beek of rivier. Voor stadsbewoners is dat een minder praktische manier van doen en daarom kan je gerust stromend kraantjeswater gebruiken. Was uw kristallen echter nooit met heet water , ze zouden uit elkaar kunnen vallen. Neem koud tot lauw water!
Tijdens het wassen kunt u al uw energie focussen op het wegstromen van al het negatieve en het behouden van de wenselijke krachten.

Bij tijdsgebrek kan je ook je steentje, kwarts door visualisatie schoonmaken. Als visualiatie een sterk punt van je is dan kun je hier de volgende snelle en tevens effectieve schoonmaaktechniek toepassen.
Neem het kristal in je linkerhand en stel je voor dat er positieve energie door het kristal stroomt die alle negatieve en ongewenste krachten wegspoelt. Je kan ook visualiseren hoe een stroom van zuiver witte Licht kracht door het kristal trekt en alle onzuiverheden wegspoelt en omzet in positieve en gewenste energie.

Ik wens jullie véél helende en positieve krachten toe!

 

Copyright Symbolic © Alle rechten voorbehouden - Symbolic.be