HOME | HOROSCOPEN | BOEKENWINKEL

Spiritualiteit

Rudolf Steiner


De grondlegger van de antroposofie, leefde van 1861-1925. Zijn werk wordt gekenmerkt door een ongeŽvenaarde omvang en verscheidenheid. Het verbindende element in al zijn boeken en voordrachten is de integratie van spirituele kennis met de dagelijkse praktijk.

Vanaf zijn eerste filosofische werken tot aan zijn laatste voordrachten voor o.a. artsen, leraren en kunstenaars laat Steiner zien hoe vrijwel iedere menselijke activiteit, van denken tot doen, inspiratie kan ontlenen aan een moderne 'wetenschap van de geest'.

Steiners werk heeft geleid tot een antroposofische beweging met tal van praktische werkgebieden, Het meest bekend zijn de Vrije-Schoolpedagogie, de antroposofische geneeskunde en de biologisch-dynamische landbouw. Maar ook daarbuiten voelen mensen van allerlei beroepsrichtingen zich geÔnspireerd door Steiners ideeŽn. Architecten en kunstenaars, wetenschapsbeoefenaars en mensen die in het bedrijfsleven actief zijn, laten hun werk door antroposofie bevruchten.

De bron waar deze inspirerende werking van uitgaat is te vinden in Steiners boeken en voordrachten. Laat je meenemen door de stormvloed van diepgravende ideeën en verreikende inzichten… maar verdwijn er niet in. Om Steiner nog eens aan te halen: ‘Geloof niets op mijn gezag, maar beschouw alles wat ik zeg als suggesties en onderzoek het dan zelf.

Van de meeste onderwerpen en voordrachten zijn er pdf files gemaakt die je vrij kan downloaden en of afdrukken. Maak hieronder uw keuze.

Voordracht van Rudolf Steiner over:

menselijke ontwikkelingsmogelijkheden gehouden in 1910: Menselijke ontwikkelingsmogelijkheden.pdf
nervositeit en vergeetachtigheid en de aanpak ervan; 1912: Nervositeit een levensprobleem.pdf
wijsheid en gezondheid en wat heilzaam kan zijn; 1907: Wijsheid en gezondheid.pdf
manifestaties uit het onderbewuste uit 1918 gehouden te Berlijn : Openbaringen uit het onderbewuste.pdf
geestelijk voor(t)bestaan en het contact tussen 'levenden' en 'doden': De dood - Een andere vorm van leven.pdf

Boeken van en over Rudolf Steiner


Er zijn tal van boeken van Rudolf Steiner, om het aanbod te weten, klik hier, er is vast een boek dat je interessant vindt!

Zijn werk wordt gekenmerkt door een ongeëvenaarde omvang en verscheidenheid. Het verbindende element in al zijn boeken en voordrachten is de integratie van spirituele kennis met de dagelijkse praktijk. Vanaf zijn eerste filosofische werken tot aan zijn laatste voordrachten voor o.a. artsen, leraren en kunstenaars laat Steiner zien hoe vrijwel iedere menselijke activiteit, van denken tot doen, inspiratie kan ontlenen aan een moderne Ďwetenschap van de geest'.
Steiners werk heeft geleid tot een antroposofische beweging met tal van praktische werkgebieden. Het meest bekend zijn de Vrije-Schoolpedagogie, de antroposofische geneeskunde en de biologisch-dynamische landbouw. Maar ook daarbuiten voelen mensen van allerlei beroepsrichtingen zich geïnspireerd door Steiners ideeën. Architecten en kunstenaars, wetenschapsbeoefenaars en mensen die in het bedrijfsleven actief zijn, laten hun werk door de antroposofie bevruchten. De bron waar deze inspirerende werking van uitgaat is te vinden in Steiners boeken en voordrachten.

Copyright Symbolic © Alle rechten voorbehouden - Symbolic.be