HOME | HOROSCOPEN | BOEKENWINKEL

Dromen

Maak uw keuze uit volgende onderwerpen


Dromen - een fascinerend proces

Wat zijn "achtervolgingsdromen"?

Dromen over Dieren - wat betekent dat?

Valdromen

Droomanalyse

Droomlandschappen - ook van belang?

Sensuele Dromen

Vlieg-Dromen - komen vaak voor!

 

 

Dromen


Geestelijke voorstellingen pogen vanuit het onderbewustzijn door te dringen in het waakbewustzijn. De camouflage ofwel sluier of esoterische benadering, waar ze zich van bedienen heet "symboliek" en de droomvoorstellingen zijn de symbolen van de motiverende krachten achter onderbewuste gedachten.
Wat is een droom? De persoon is actief en inactief d.w.z. hij slaapt, maar maakt toch ook oogbewegingen ("REM"= Rapid eye movements) en zijn hersenen werken. Het is een herinnering van de activiteit van de hersenen en een in het waakbewustzijn doordringende herinnering aan gebeurtenissen. Er vindt een werkzaamheid van de geest plaats tijdens de slaap (fysiologische toestand van verlaagde bewustzijnsgraad) waardoor levendige voorstellingsreeksen in variabele afwisseling gevormd worden.
Wij moeten de slaap en de dood met elkaar in verband brengen. Dit proces is identiek met het enige verschil dat in de slaap de magnetische draad of energiestroom, waarlangs de levensenergie vloeit ongeschonden blijft bewaard en het pad van terugkeer vormt tot het lichaam.
Bij de dood wordt deze levensdraad (zilveren koord) afgesneden. Bij de slaap is het bewustzijn uit het stof (deels) weggetrokken en concentreert zich in hoger gelegen gebieden. Het kleinste insekt bezit het wonder van het slapen, deze rust is er om nieuwe krachten op te doen. Dit is een vorm van slapen.

De andere vorm van slapen voert tot geestelijke bewustwording, door overdracht van geestelijk inzicht. De mens is samengesteld op drievoudige grondslag waarvan de monade ofwel de Ziel of Geest bestaat uit drie aspecten:
ten 1ste de Wil ; ten 2de Liefde en Wijsheid ; en ten 3de, de Werkzame Intelligentie of Kennis.
Het activiteitsaspect openbaart zich d.m.v. organen die opnemen en afscheiden. Het etherische lichaam is in de eerste plaats de overbrenger van astrale energie, waardoor men wordt opgeladen. Het circulerend systeem van het stoffelijk lichaam wordt door het etherisch lichaam geregeld. Het Wils aspect drukt zich uit d.m.v. de ademhalingsorganen en het slaap vermogen. Men kan in een toestand komen tussen waken en slapen. Men komt dan in contact met het "Hoger TK" (=de natuurlijke rijkdom in de mens). Deze toestand wordt ook wel de hypnotische toestand genoemd, waarin men de innerlijke stem ofwel de stem van de Stilte" kan horen. Het "Hoger Ik" of "Hoger Zelf" of "Individualiteit" of "Het Ego" is in wezen De geestelijke Wil en Intuïtie en Hoger Abstract Denkvermogen. De persoonlijkheid of "Lager Zelf" is de mens op stoffelijk gebied op drievoudige grondslag met name het mentaal lichaam, het emotioneel of astraal lichaam, en het stoffelijk ofwel grofstoffelijk en etherische lichaam.

Top van document

Dromen vinden plaats op vele bewustzijns gebieden beginnende met o.a. een nachtmerrie. Deze vindt plaats op laag emotioneel gebied welke is verbonden met de miltchakra (pancreasklier). Zo is het hoog emotioneel gebied verbonden met de hartchakra (thymusklier).
Het laag verstandsgebied is verbonden met de keelchakra (schildklier). De zonnevlecht is verbonden met de bijschildklieren. Het abstract verstandsgebied is verbonden met de ajnachakra (hypofyse).
Het "Hoger ik is verbonden met het kruinchakra (epifyse), beheerst het boeddhisch gebied.
Het stuitchakra is verbonden met de (geslachtsklieren) od-kracht ofwel oerkracht op stoffelijk gebied. Beelden van je "Ego" uit je vorige incarnaties. Bewustzijnscontacten op emotioneel en verstands gebied, met anderen.
Luciede dromen, zijn volledige bewustzijnsverplaatsingen in een uittreding op etherisch of op emotioneel of op verstandsgebied, waarbij een bewustzijnsverbinding met anderen door derden gemaakt kunnen worden met als doel om te helpen.
Er zijn: Een dimensionale dromen, deze zijn een projectie van je dagelijkse gebeurtenissen, het beredenerend vermogen is dan enigszins aanwezig.
Twee dimensionale droom is een overdracht van emotionele gemoeds toestanden, het beredenerend vermogen is zeer gering, men vangt dan ook bewuste inhoud van anderen op.
Drie dimensionale droom, de bron is dan van een intelligentie met als doel om jezelf, maar ook anderen te helpen(uittreding).

Doel van dromen zijn: Deze geven aanwijzingen aan het "Lager Zelf" over hoe zijn situatie is, waar de fouten liggen en hoe de weg is die men moet bewandelen om tot innerlijke harmonie te komen en zijn lessen goed te leren en te beleven. Je droom is het bewijs van je "Hoger Ik" welke geleid wordt door Goddelijke Krachten.

Copyright Symbolic Alle rechten voorbehouden - Symbolic.be