HOME | HOROSCOPEN | BOEKENWINKEL

Spirituele Startpagina : Symbolic.be

Inleiding aromatherapie

Aromatherapie is een manier om met behulp van etherische oliën zowel de psychische als ook de fysieke gesteldheid van de mens aanzienlijk te verbeteren. De olie kan op meerdere manieren worden gebruikt, welke toepassing wordt gekozen is enigzins afhankelijk van de te behandelen kwaal en de persoonlijke voorkeur. Alle bloemen, planten, bomen, grassen en kruiden behoren tot een kostbaar geschenk van moedernatuur. Een geschenk waar wij elke keer weer opnieuw gebruik van mogen maken. Dat is wat je bij aromatherapie dan ook zeker doet. Hierbij maak je gebruik van de vluchtige oliŽn of wel, etherische oliŽn. Deze etherische olie wordt op verschillende manieren uit bomen, planten, kruiden, bloemen en/of citrusvruchten gewonnen. Al deze oliŽn hebben bestanddelen die een heilzame werking hebben. Zowel op lichamelijk, geestelijk als energetisch of spiritueel niveau.

Wat zijn etherische oliŽn?

Dit zijn vluchtige oliŽn die als minuscule oliedruppeltjes te vinden zijn in of op het plantenweefsel. Ze heten vluchtige oliŽn doordat ze makkelijk verdampen en daardoor zo hun specifieke geur aan ons verspreiden. Soms is het mogelijk om deze ďoliekliertjesĒ met het blote oog te zien. Bijvoorbeeld bij de schil van een sinaasappel of het blad van Sint Janskruid, als je het tegen het licht houd. De olie verspreid altijd een geur. Ze worden daarom ook wel geurstoffen genoemd. Deze oliŽn spelen een belangrijke rol bij de ontwikkeling van een plant. Ze zijn een opslagplaats van energie, dragers van informatie. Eigenlijk zijn ze ďde zielĒ of ďde levenskrachtĒ van de plant. Laat je inspireren door de bijzondere kracht van etherische oliŽn en leer hun ďtaalĒ begrijpen. Zodat jij op elk moment dat je dat wilt hiervan kunt genieten en je eigen levenskracht mag vergroten.

De zuiverheid van etherische oliŽn

Werken met etherische oliŽn voor lichaam en geest vraagt om gebruik te maken van zuivere- en kwaliteitsoliŽn, want dan kunnen ze hun werking goed doen. De echte 100% natuurlijke en zuivere etherische oliŽn zal per oogst van samenstelling verschillen. Het land van herkomst, de grondsoort, het aantal zonuren en de variŽteit in soorten, maakt dat dezelfde olie toch iets anders is van samenstelling en daardoor ook net iets anders ruikt. Synthetische oliŽn hebben geen werking of juist een averechtse. Verdunningen en mengsels geven een andere werking.

 

 


De teksten op deze site heb ik uit boeken overgenomen of voor zover ik weet, afkomstig uit het public domain. Mocht je hier toch iets tegenkomen wat jouw eigendom is en niet bedoeld is om vrij te verspreiden, stuur me dan een mailtje zodat ik de bron of de naam kan vermelden of de desbetreffende graphic(s) of tekst kan verwijderen.

 

Copyright Symbolic © Alle rechten voorbehouden - Symbolic.be