HOME | HOROSCOPEN | BOEKENWINKEL

Edelstenen

Fluoriet: Natuurkrachtige EigenschappenAmethistDit is een in verschillende kleuren voorkomende steen. Ze zijn er van heel lichtblauw tot via lichtviolet overgaand in het diepe purper. Ook rode, oranje, gele, gouden en groene Fluoriet komt voor. Het ruwe materiaal bestaat in twee vormen, namelijk in de kubusvorm of in de octaeder.

De kubusvorm is een steen die hoort bij deze tijd. Bij de techniek, bij de computers en bij het creeren van nieuwe mogelijkheden. Een Fluoriet, neergelegd op een bureau, bij een plek waar onderzoeken worden verricht, helpt om de concentratie te vergroten. Het zijn dus goed stenen om te worden gebruikt door wetenschappers. Er wordt zelfs beweerd dat Fluoriet het I.Q. kan verhogen. Voor mensen die gejaagd zijn of die lichamelijk en geestelijk veel energie verbruiken, is het een uitstekende steen.

Fluoriet in octaedervorm (twee maal acht zijden) lijkt op twee piramides die aan elkaar zijn vastgegroeid en heeft ook weer een eigen werking. Ze helpen om onze eigen individuele waarden te zien, te accepteren of eventueel te versterken. Ze zijn ervoor om ons evenwicht te vinden. Het mediteren met een Fluorietoctaeder is een echte belevenis.

Fluoriet als hangertje, in geslepen vorm, is goed om het verstand te versterken en de concentratie te bevorderen. Bij zowel de ruwe als de geslepen Fluoriet altijd goed letten op de betekenis van de kleur van de steen.

Chakra:
voorhoofdchakra.

Corresponderende Sterrenbeelden:  

TweelingenSchorpioen Tweelingen Vissen Tweelingen Waterman

 

 

Copyright Symbolic Alle rechten voorbehouden - Symbolic.be