HOME | HOROSCOPEN | BOEKENWINKEL

Edelstenen

Citrien: Natuurkrachtige EigenschappenChaledoon Deze steen lijkt op een gele Amethist. De Citrien is echter lichter van kleur en is bleekgeel tot goudgeel. Een Citrien is een zonnetje. De steen heeft een verwarmende en krachtgevende werking. De Citrien heeft veel positieve lichtkracht en is een steen die vrolijk en blij maakt. Mensen die moeite hebben met de verstandelijke beheersing van hun gevoelsleven hebben veel aan deze steen. Het is een steen die verhelderend werkt en ook de concentratie bevordert. Daarom is het een fijne steen om bijvoorbeeld te gebruiken in een periode waarin extra inspanningen moeten worden verricht.

Ook in ruwe kristalvorm is dit een goed bruikbare steen. Neergelegd in bijvoorbeeld een ziekenkamer geeft de Citrien kracht en positiviteit. In een studeerkamer zorgt hij voor concentratie en doorzettingsvermogen en in alle vertrekken waar een sombere stemming hangt is dit de aangewezen steen om meer vrolijkheid te brengen. Ook negatieve invloeden van buitenaf worden omgezet in positiviteit.

Voorbeelden van andere toepassingen: Goed bij een slecht functionerende zonnevlecht, maakt vrolijk en is goed tegen vermoeidheid van de geest, is teen agressiviteit, versterkt de intuitie, is wilskrachtbevorderend, tegen somberheid en vitaliserend voor lichaam en geest.

 

Chakra:
navelchakra, maar ook wortelchakra.

Corresponderende Sterrenbeelden:  

TweelingenBoogschutter Tweelingen Leeuw Tweelingen Boogschutter

 

 

Copyright Symbolic Alle rechten voorbehouden - Symbolic.be