HOME | HOROSCOPEN | BOEKENWINKEL

Dierenriemtekens

Boogschutter: Een klein overzicht


Bij de Boogschutter symboliseert de pijl die naar boven gericht is het streven naar het hogere. Het gaat dus om verruiming van de horizon, zowel letterlijk als figuurlijk. Er wordt gezocht naar de zin van het leven, want diep van binnen is de Boogschutter een religieus of spiritueel mens, die niet geloven dat er achter de dingen geen diepere zin schuil zou gaan.

Boogschutter is een positief beweeglijk teken en dat zorgt voor energie en beweeglijkheid, voor het vermogen zich makkelijk te uiten en snel aan te passen. Een Boogschutter-kindje zal al snel op ontdekkingstocht willen gaan, als ouder of verzorger heb je je handen vol, dit is een nieuwsgierig en alles onderzoekend kind. Dit kind houdt van gezelschap en zal al heel klein laten merken het niet leuk te vinden om alleen te worden gelaten. Als het kind wat ouder is en naar school gaat heeft het meestal talloze vriendjes en vriendinnetjes die hij het liefst allemaal mee naar huis zal willen nemen.

Een Boogschutter geeft altijd eerlijk antwoord. Soms misschien wel tè. Voorbeeldje: vraag je wat hij of zij vindt van je nieuwe jurk, krijg je als antwoord dat je weleens aan de lijn mag gaan doen. Eerlijkheid is op zich een prachtige eigenschap, maar tact is bij Boogschutters dus soms ver te zoeken..

Een Boogschutter moet zich innerlijk vrij kunnen voelen en niet het gevoel hebben dat iemand anders hem als persoonlijk bezit ervaart. Een jonge Boogschutter zal zich dan ook niet zo makkelijk binden, en een jaloerse partner die wil weten wat je de vorige avond hebt gedaan wordt al snel afgeschreven. Het huwelijk kan worden gezien als een soort levenslange straf waardoor een Boogschutter mogelijk een te oppervlakkige houding ten aanzien van relaties kweekt. Ook kan een Boogschutter in de liefde erg onhandig zijn, zich teveel profileren als iemand die het allemaal wel weet. Of het nu gaat om vriendschap of om een partner, in ieder geval moet diegene je niet het gevoel geven je vast te willen binden, de meeste kans op begrip heb je bij iemand met een flinke Tweelingen-tendens in de horoscoop. Ook kan een Boogschutter in het begin van zijn leven beter woonruimte huren dan zichzelf gelijk al op te zadelen met een allerlei hypotheekverplichtingen.

Top van document

Boogschutter is niet geschikt voor routinematig werk en lange uren zitten aan een bureau en achter een beeldscherm zal ook niet zo best lukken. Overweeg voor je een nieuwe baan aanneemt goed wat je te wachten staat, een Boogschutter draagt graag eigen verantwoordelijkheid en houdt van afwisseling en uitdaging en kan wat moeite hebben met een baas die zich ook als zodanig gedraagt.

Zo rond het dertigste levensjaar kan een Boogschutter tot de ontdekking komen dat plotsklaps alle vrienden een vaste relatie hebben en mogelijk zelfs al kinderen, en deze ontdekking kan enigszins schokkend zijn. Als je tot nu toe problemen hebt ondervonden op relationeel gebied, niet alleen met anderen, maar waarschijnlijk vaker nog met je eigen -misschien niet eens zo bewuste- besluit om je niet zomaar te binden, laat dit dan je kijk op de toekomst niet vertroebelen. De periode van pubertijd tot volwassenen was een fase in je leven en nu komt de volgende: je eigen plaats in de wereld veroveren. Wie ben je? Wat wil je? En met wie wil je dat?

Top van document


Er is een oud liedje waarin wordt gezongen dat het leven pas begint als je veertig bent, en ook voor een Boogschutter kan dit een nieuw begin zijn. Naarmate een Boogschutter ouder wordt ontwikkelt zich een meer filosofische kijk zodat de tevredenheid groter kan worden. Pas er wel voor op dat je niet gaat moraliseren en vergeet niet dat niemand is gesteld op kritiek en afkeuring. Hoe eerlijk ook gemeend, de openhartigheid van een Boogschutter is soms net een botte bijl. Als je je niet prettig voelt of er zijn problemen in je relatie, kaart ze dan aan en hou ze niet onder tafel uit angst voor eenzaamheid. Als je je woorden een beetje zorgvuldig weet te kiezen en het probleem bij jezelf houdt, kan dat heel veel oplossen. En maak af en toe een flinke wandeling, ook dat zuivert de lucht.


De liefdeshoroscoop van de Boogschutter


Het teken van de Boogschutter heerst over het huis der filosofen, iets wat boekdelen spreekt over deze onderzoekende zielen. Boogschutters willen alles weten over hun geliefde. De waarheid mag gezegd worden: de Boogschutter wil alles nauwgezet onderzoeken, dus gesprekken in bed kunnen veelzijdig zijn en gaan over politiek, religie of welk standje het lekkerste is. Deze veelzijdige, charmante lieden houden van het leven. Iets wat hen tot buitengewoon kokette en sociale dieren maakt. De oprechtheid van de Boogschutter wordt gevoed door hun gevoel voor onafhankelijkheid. De Boogschutter houdt van uitdagingen, wat hun liefdesleven des te opwindender maakt.


Romantiek bij de Boogschutter

Het spel van de liefde is een duidelijke zaak voor de Boogschutter, het is voor hem/haar een spel waarvan de regels al vanaf de start zijn vastgelegd. Gezelligheid is belangrijk voor de Boogschutter en hij of zij is dol op speelse afspraakjes. Boogschutters zijn intuitief en hebben daardoor een goed beeld over wat en wie ze willen. Degene die het geluk heeft in hun beeld te verschijnen tekent voor een enerverende tijd! Waarschijnlijk het meest seksuele deel van het spel der liefde voor de Boogschutter, is het bewaren van zijn/ haar gevoel van onafhankelijkheid. Er is niets opwindender voor hen. Een mogelijke uitzondering hierop kan hun eerlijkheid zijn, waardoor de geliefde van de Boogschutter ook zijn/haar beste vriend is.


De relaties en de Boogschutter

Een liefdesrelatie met een Boogschutter zet je in vuur en vlam, en niets anders is belangrijk meer. Boogschutters houden van gezelschap, een vriend of partner die hun interesse voor waarheid en wetenschap deelt. Deze relatie zal actief en geestelijk zijn, en kan variëren van avontuurlijke reizen naar een ver land tot exotische fantasieën in de slaapkamer. Er is niets leuker dan met een Boogschutter op vakantie te gaan. De geliefde van de Boogschutter moet echter niet de fout maken bezitterig en saai te worden. Als dat zo is, dan zit de Boogschutter zo op de kast, kleine verschillen van mening worden echter gladgestreken in bed. De ideale partner van de Boogschutter is belezen, van filosofie tot sex, en niet bang te staan voor wat ze zeggen.

Top van document

Boogschutter in de Liefde
De liefde is voor velen het einde, maar voor de Boogschutter is de liefde een raadsel. Wat is nu liefde? Voor de wulpse Boogschutter betekent het eenvoudig seks. Deze recht-toe-recht-aan tekens willen een partner die geestelijk gelijkwaardig is zodat beiden weten wat seks inhoudt. Dit betekent gescheiden onafhankelijkheid en de mogelijkheid voor beiden om te doen wat hij of zij wil. Liefde kan moeilijk zijn voor de Boogschutter omdat zij angst hebben om intiem te zijn. Daarom is het beter eerst een vriendschap te sluiten met de Boogschutter en zo zijn/haar liefde te winnen. Als dit doel bereikt is, is het heerlijk toeven tussen de lakens.


Seksualiteit bij de Boogschutter

De Boogschutter is een vuurteken: zeker voor wat betreft seks. Vurig en absoluut niet verlegen! Dit teken wat half mens, half dier is, heeft veel behoefte aan seks, en is daarvoor altijd in de stemming! Hij/zij houdt van expirimenteren en vindt het fijn als hun partner dat ook leuk vindt. Altijd nieuwe dingen uitproberen is dan ook hun motto. Het gekste plekje wat je maar kunt bedenken, de Boogschutter gaat ervoor!


Wat heeft de Boogschutter nodig?

De Boogschutter heeft iemand nodig die houdt van aparte dingen en makkelijk is. De kwaliteiten die hij/zij zelf heeft, bewondert de Boogschutter ook in een eventuele partner. Dit teken heeft continue interesse om te leren, en een partner die veel te vertellen heeft is dan ook hartelijk welkom. Seks en met elkaar praten is voor de Boogschutter erg belangrijk, en het komt dus regelmatig voor dat er na de seks een leuk gesprek volgt. Hier moet de partner wel van houden anders verliest de Boogschutter al snel interesse. Maar als Boogschutters de ware liefde vinden, zijn zij in staat hun partner te aanbidden en een waardige partner voor /hem haar te zijn.


Top van document


Copyright Symbolic Alle rechten voorbehouden - Symbolic.be