HOME | HOROSCOPEN | BOEKENWINKEL

Edelstenen

Granaat: Natuurkrachtige EigenschappenAls er gesproken wordt over een granaat, dan wordt meestal de rode granaat bedoeld. Dat er ook granaten zijn die geel, groen, oranje, lila, rose en zwart zijn is minder bekend.
Het is logisch dat die verschillende kleuren, door hun verschil in chemische samenstelling, ook anders werken. Maar om het eenvoudiger te maken zal ik alleen wat vertellen over de rode granaat: de pyroop, de helderrode, en de almandien, de bruinrode soort.

Pyroop:
Deze prachtige steen lijkt veel op de robijn. Hij bevat magnesium en aluminium.De pyroop is vooral een steen die het positieve denken stimuleert en standvastigheid bevordert. Het is een steen voor mensen bij wie het aan wilskracht en moed ontbreekt.

Almandien:
Is iets bruiner dan de pyroop en meestal ook minder helder. De almandien bevat ijzer en aluminium en soms magnesium of mangaan. De werking van de almandien is minder fel en daardoor een voor meer mensen geschikte granaat. Hij geeft energie, moet en doorzettingsvermogen, en bevordert visualisatie bij meditatie.

Voorbeelden van toepassingen:
Helpt bij ritmestoringen van het hart, bij futloosheid, geeft kracht en positiviteit bij depressies, werkt besmettingen en ontstekingen tegen.

Waarschuwing: De rode granaten zijn stenen die niet voor iedereen geschikt zijn. In conflictsituaties met bijvoorbeeld familie of relaties kan deze steen verbrekend werken. In gevallen van twijfel kan de granaat dan wel juist de goede steen zijn om tijdelijk te dragen, maar het kan een heftige reactie geven.

Voor driftige of overactieve mensen is de rode granaat beslist niet geschikt. Hij zou alleen maar versterken, en dat is meestal niet zo prettig.
Voor de mensen die dan in de buurt zijn. Ruzie en jaloezie kunnen opgewekt worden. Ook mensen die uit zijn op macht moeten geen rode granaat dragen, want dan kan machtsmisbruik ontstaan.
Tot slot: mensen met een te hoge bloeddruk mogen nooit een rode steen dragen, dus ook geen rode granaat.

Chakra:
wortelchakra en sacraal chakra.

Corresponderende Sterrenbeelden:  

Schorpioen Ram

 

Copyright Symbolic Alle rechten voorbehouden - Symbolic.be