HOME | HOROSCOPEN | BOEKENWINKEL

Dierenriemtekens

Ram: Een klein overzicht
Ram staat voor de mannelijke oerkracht die zich onstuimig, impulsief en wilskrachtig laat gelden. Onvermoeibaarheid, enthousiasme, daadkracht, impulsiviteit en ongeduld zijn dan ook typerend bij dit teken. Een Ram-mens is een pionier, bijna altijd onvermoeibaar met een warme, directe eerlijkheid en -ook op oudere leeftijd- een jeugdige uitstraling. Veel initiatieven maar niet altijd de lust iets wat is begonnen ook daadwerkelijk tot een eind te brengen.

Ram is een vuur- en hoofdteken, en dat zorgt voor veel energie, zelfbewustzijn en de behoefte zich uit te drukken. Een Ram -hoe klein ook- ontvangt graag de nodige aandacht. Baby's die zijn geboren onder dit zonneteken kunnen al snel een keel opzetten, maar al even snel kan het gekrijs veranderen in een tevreden lach wanneer het kind de aandacht krijgt die het zo nodig heeft. Een Ram-kind is vaak een 'eerst-ik'-kind, niet omdat het anderen niets zou gunnen, maar gewoon, omdat de energie nou eenmaal groot is en zo 'vurig' naar buiten wil. Verbied een Ram-kind niet zomaar iets, maar vertel er altijd bij waarom. Juist omdat deze kinderen zo ongeduldig kunnen zijn is het belangrijk dat ze leren relativeren door inzicht te verwerven in de (belevings)wereld van anderen. En verder wil een Ram-kind -maar welk mens wil dat niet?- graag serieus worden genomen. Doe je dat niet, dan heb je grote kans op een kind waar niets meer mee te beginnen is.

Als een Ram-kind groter wordt heeft het vele interesses en nog steeds die tomeloze energie. Slechte schoolresultaten zeggen dan ook niets over de intelligentie van dit kind. Het kan evengoed een gebrek aan motivatie betekenen. Als een Ram-kind zich verveelt kan het zich niet meer concentreren. Het kind moet eigenlijk steeds een soort uitdaging voelen. Sommige kinderen zijn ook erg gevoelig voor hun omgeving en de sfeer die er heerst, het is belangrijk dat je hier als ouder oog voor hebt. Vooral Ram-kinderen zijn perfecte spiegeltjes van hun omgeving. Verbaas je dus niet als je net ruzie hebt met bijvoorbeeld je partner, dat dat kind dan óók nog eens dwars gaat liggen.. Met uitleg, prijzen en aanmoediging heb je meer kans op een handelbaar kind dan met afkeuring en straf. Toon respect voor de eerlijkheid, het enthousiasme en idealisme, en probeer het kind te helpen zijn of haar driftbuien te leren beheersen. Soms gaat dat al stukken beter als het kind de mogelijkheid heeft ergens anders energie kwijt te raken, bijvoorbeeld bij een sport. Ook is het goed als ouder of verzorger van een Ram-kind tijd de nemen voor rustige momenten, bijvoorbeeld voorlezen voor het slapen gaan of samen gaan tekenen en dergelijke.

Top van document

Het wat oudere Ram-kind kan om de haverklap verliefd worden, en dan steeds weer op iemand anders. Als jonge volwassene kan dat enigszins desillusionerend werken, steeds denk je weer 'de ware' te hebben ontmoet, maar na een paar weken of maanden is al dat gevoel alweer verdwenen als sneeuw voor de zon. De verwachtingen bij een Ram-mens zijn meestal hooggespannen, ook -zeker- in de liefde.

Ook wat geld betreft heeft een Ram-mens wel wat te leren. Voor mensen die hij aardig vindt wordt heel makkelijk geld uitgegeven, aankopen gaan meestal impulsief en sparen is iets voor oude, saaie mensen. Geld is er om te rollen. Om leuke dingen mee te doen. Reclame, journalistiek en andere media kunnen heel erg interessant lijken. Belangrijk in het beroep is de mogelijkheid tot het ontwikkelen van de eigen speciale gaven. Probeer eigen baas te zijn of zelf verantwoordelijkheid te dragen.

Zo tussen het 25e en 35e levensjaar hebben een aantal Rammen hun eerste scheiding al achter de rug en zijn ze meerdere malen van werk veranderd. In deze periode van het leven kan de rusteloosheid grote proporties aannemen, Is dit nou alles? Deze saaie sleur van steeds terugkerende dingen? Als je in deze jaren nog niet geleerd hebt een beetje bewust met je energie om te gaan, dan heb je grote kans dat je daar nu -lichamelijk- de rekening voor krijgt gepresenteerd. Hoofdpijnen, slecht slapen, snel geïrriteerd voelen, je niet goed meer kunnen ontspannen etc. Als het goed is komt een Ram-mens in de jaren die hier op volgen wat meer in evenwicht. Niet meer zo hals over kop verliefd worden en je er compleet instorten, niet zomaar meer het geduld verliezen en losbarsten tegen iemand van wie je eigenlijk heel veel houdt. De meeste Rammen blijven altijd jong van geest en jong van hart, en hun ideeën en gevoelens ten aanzien van liefde en relaties veranderen in wezen niet echt. In een relatie waarin alles voorspelbaar is geworden kan een Ram-mens zich erg troosteloos en verlaten gaan voelen.


Top van document


De liefdeshoroscoop van de RamHet element van het teken Ram is vuur, waarmee verklaard wordt waarom Rammen warmbloedige wezens zijn. Het bewijs dat mensen die onder dit teken zijn geboren, vol passie en energie zitten, wordt geleverd door hoe onweerstaanbaar ze kunnen zijn. Ze zijn nooit saai! De Ram neemt graag het initiatief als het om verleiding gaat. Dit spelletje zal alleen werken bij degene die sterk genoeg is om het mee te spelen, want de Ram wil een partner die zich totaal geeft, of het nou om eten of om liefde gaat. De Ram wil graag zijn zin doordrijven en doet dat dan ook, zelfs tegen beter weten in. Dit kan al snel tot een ruzie leiden, maar ruzie kan ook omslaan in een heftig avontuur in de slaapkamer. De Ram is fysiek gezond, is een tikkeltje avontuurlijk en houdt van flirten en een spelletje.

Romantiek bij de Ram
De Ram gaat graag op 'jacht' en doet er alles aan te veroveren. De vraag die de Ram zichzelf stelt is of het dat allemaal waard is. De Ram neemt veel risico's bij het veroveren, maar vindt het ook leuk zelf veroverd te worden. Geven en nemen is belangrijk en mede daardoor zal een relatie voor een Ram langer kunnen duren. Er bestaat geen twijfel over dat een Ram verleidelijk is en hij/zij zal dat ook bewijzen. De vonken vliegen er vanaf en dat is maar goed ook, wat de Ram betreft. Een fysieke aantrekkingskracht is voor de hartstochtelijke Ram vaak de eerste aanwijzing of de relatie goed zal verlopen. Eenmaal verliefd houdt de Ram ervan om zijn/haar geliefde liefdevol te verzorgen. Pas op voor sleur in deze relatie, want dan heeft deze geen enkele kans van slagen!

De relaties en de Ram
De veeleisende en gepassioneerde Ram heeft een gelijkwaardige liefde nodig om hem te stimuleren en om samen in vuur en vlam te staan. Zo niet, wat voor zin heeft de relatie dan nog? De Ram kan ongelooflijk loyaal zijn, maar tegelijkertijd ook egocentrisch. De partner moet vertrouwen en genoeg ruimte in de relatie geven. De soms wat humeurige Ram wordt het best tot bedaren gebracht door de onenigheid als een inleiding van het voorspel te zien. Naar elkaar luisteren en elkaar beter leren begrijpen zal dan leiden tot het goedmaken (onder de dekens). De Ram zal energie in zijn/haar relatie blijven steken zolang het spannend blijft. Het vuur moet blijven branden. Vuur is niet voor niets het element van dit sterrenbeeld. Maar als de relatie afkoelt, zal het niet lang meer duren voordat de Ram zijn hielen licht. De ideale partner voor een Ram is iemand die nooit, maar dan ook nooit saai is...

Top van document

Ram in de Liefde
De Ram is altijd in beweging waar het de liefde betreft. Altijd aan het kijken en zoeken. Het is moeilijk om niet aan de verleiding en magnetische aantrekkingskracht van de Ram toe te geven. De uitstraling van degenen die zijn geboren onder dit teken, is zo intens en intrigerend, dat velen de verleiding niet kunnen weerstaan en de stap wagen. Dit is precies wat de Ram wil: veel kansen om het spel der liefde te spelen. Soms zal het goed gaan, soms niet. Niet echt serieus, maar het zal ongetwijfeld een spannend avontuur worden. Het mooiste van alles is dat het teken Ram gedijt op liefde en daardoor een gevoeliger persoon wordt. Zolang een Ram onthoudt hoe te delen en weet wat het is om een mooie relatie te hebben, kan het langdurig blijven.

Seksualiteit bij de Ram
Wat seks betreft is de Ram een ware 'tijger', en zoals vele andere sluwe dieren, houden ze van de 'jacht', die langzaamaan tot de ultieme beloning leidt. De Ram verkeert vaak in goede conditie en heeft geen angst voor het onbekende. De Ram is gezegend met het uithoudingsvermogen om een hele nacht door te gaan. Ze zijn niet bang om seksueel te experimenteren en te ontdekken wat ze leuk vinden, wat betekent dat de partner van de Ram iemand moet zijn die overal voor open staat. De partner van de Ram moet aan zijn behoeften voldoen, anders zoekt de Ram al snel verder. De dominante persoon in een relatie zal zeker de Ram zijn, en omdat erotiek erg belangrijk is, is een geestelijke band bij dit teken van belang. En of de Ram nog niet genoeg eisen stelt, wil hij/zij zich ook zeker voelen in een seksuele relatie, uit vrees dat jaloezie de kop opsteekt.

Wat heeft de Ram nodig?
De beste partner voor de Ram is een gepassioneerd, avontuurlijk en energiek persoon. Hij/zij houdt van romantiek en alles wat daar omheen hangt... Degene die deze veeleisende persoon kan weerstaan, zal beloond worden met een loyale metgezel die voor veel verrassingen zal zorgen. Leven met een Ram zal nooit saai zijn, dus wees voorbereid op de rit van je leven.


Top van document


Copyright Symbolic Alle rechten voorbehouden - Symbolic.be