HOME | HOROSCOPEN | BOEKENWINKEL

Edelstenen

Mosagaat: Natuurkrachtige EigenschappenAmethist Deze steen wordt gewonnen in India, China, de Oeral, Uruguay en Brazilië.

De variatie van kleuren zijn: de kleur varieert van kleurloos, melkwit tot grijswit met groene mosachtige insluitsels en soms bruinrode ijzervlekken.


Mosagaat behoord tot de Chalcedonen en is doorschijnend, zo op het eerste oog schijnt dat niet het geval te zijn,maar als men de steen tegen het licht houdt, ziet men aan de randen dat hij toch echt doorschijnend is.
Het moseffect ontstaat doordat Hoornblende oxideert, door het uitkristalliseren van ijzer en door mangaanverbindingen ontstaan dan rode en groene op mos gelijkende tekeningen.
Het zijn dus geen plantaardige insluitsels zoals men vaak denkt en de naam ook doet vermoeden.

In dunne schijven gezaagd, geslepen en gepolijst komt het moseffect pas goed tot zijn recht en zijn het prachtige sieraden.

De Mosagaat brengt je in verbinding met de oermoederlijke, vegetatieve natuur waarin nieuw leven kan ontstaan en heeft als zodanig een gunstige invloed op de zwangerschap en het ongeboren kind. Hij harmoniseert de stofwisseling, brengt evenwicht in de bloedsuikerspiegel en versterkt de vitaliteit.

Tegen koorts, griepaanvallen, P.N.D. (postnatale depressie) en krampen.
Bevordert de huwelijkstrouw, innerlijke rust, wilskracht,spijsvertering, zelfbeheersing, uithoudingsvermogen, vitaliteit en werklust.

Chakra:
de steen werkt voornamelijk op de hartchakra.

Corresponderende Sterrenbeelden:  

LeeuwLeeuw

 

 

Copyright Symbolic Alle rechten voorbehouden - Symbolic.be