HOME | HOROSCOPEN | BOEKENWINKEL

Dierenriemtekens

Leeuw: Een klein overzichtLeeuw is een koninklijk teken, een expressief teken, en dat komt tot uitdrukking in zelfbewustzijn en levensvreugde. Een Leeuw-mens kan op de juiste wijze van luxe genieten, alsof het voor hen is bedacht. Een ruimhartig gebaar, grootse plannen, een Leeuw weet wel hoe goed over te komen. Rustig, zelfverzekerd, optimistisch en vastbesloten. Creatieve intelligentie, sterke overtuigingen. Humoristisch en grootmoedig, gepassioneerd en opgewekt. Houdt van het gevoel belangrijk te zijn. Probleem kan daarbij zijn een te grote afhankelijkheid van bewondering en bevestiging door anderen.

Een Leeuw-kind heeft een sprankelende natuur, maar als het het gevoel heeft te kort te komen is daar weinig van te merken. Als kind moet een Leeuw leren dat de aarde niet alleen voor hem is geschapen. Dat 'ik-ben-de-baas' trekje lijkt misschien heel dominerend, maar in feite heeft dit kind een grote behoefte aan veiligheid en de zekerheid dat zijn ouder(s) of verzorger(s) trots op hem zijn.

De kinderjaren zijn voor een Leeuw-kind erg belangrijk, het gedrag nu is bepalend voor de rest van het leven. Meestal zijn deze kinderen geen vechtersbazen en bezitten ze een soort ingebakken rechtvaardigheidsgevoel. Hoewel een Leeuw beschikt over een grote portie energie, kan hij toch soms bijzonder lui zijn. Misschien verwacht hij wel dat anderen het werk doen. Als ouder kun je daar beter niet aan toegeven, daar bewijs je je kind uiteindelijk geen dienst mee. Hoe jonger een Leeuw-kind leert zijn zaken te regelen, hoe beter dit is. Als een Leeuw-kind zich een bepaald doel voor ogen stelt is er trouwens van die luiheid niets meer te merken.

Top van document

Deze kinderen kunnen het moeilijk hebben met de geboorte van een broer of zusje. Bij een kind dat uiterlijk vaak zo zelfverzekerd lijkt denken we meestal dat dat innerlijk ook het geval is, maar dat is niet altijd het geval. Toch heeft een Leeuw-kind veel geestelijke veerkracht en verwacht ook al jong serieus genomen te worden.

Een Leeuw-puber wordt ontelbare keren verliefd, of denkt dat te zijn. Leeuw is het teken van de Zon en vindt het heerlijk anderen te plezieren en gelukkig te maken. Als een Leeuw verliefd is maakt niets hem of haar zo gelukkig als het besef te weten dat het wederzijds is. Als een Leeuw hieraan twijfelt kan het gebeuren dat hij om een soort 'liefdesbewijslast' gaat vragen, iets wat vaak averechts uit kan werken.

Een Leeuw kan succesrijk zijn wanneer hij zichzelf weet aan te passen, iets wat moeite kan kosten. Zo tegen het dertigste levensjaar komt het volle besef volwassen te zijn en wordt er diep en ernstig nagedacht over wat er tot dan toe is bereikt. Meestal geen makkelijke periode, vaak frustraties en soms zelfs depressieve gevoelens. Een van de problemen van een Leeuw-mens is de trots, zodat het bijna onmogelijk is om toe te geven dat hij of zij heeft gefaald.


Top van document


Een Leeuw zal al het mogelijke doen om de mensen van wie hij houdt te beschermen. Als ouder kan een Leeuw erg streng zijn en er moeite mee hebben zijn kinderen los te laten. Het is voor een Leeuw-mens moeilijk te aanvaarden dat macht en invloed eindig zijn, en mocht er een relatie worden verbroken, dan kan een Leeuw denken dat de wereld vergaat. Kleinkinderen worden meestal gruwelijk verwend.

Ook voor een oudere Leeuw blijft romantiek, in welke vorm dan ook, belangrijk. Voor een Leeuw moet er in een relatie eigenlijk altijd iets verliefderigs aanwezig blijven. Een Leeuw-mens is graag gastheer of -vrouw en zelfs in tijden van een krappe beurs zijn vrienden altijd welkom. Als een Leeuw heeft ervaren niet altijd in het middelpunt te hoeven staan om geliefd te zijn, zal het weinig moeite kosten vrienden om zich heen te verzamelen. Wat wel eens wrevel kan wekken is de neiging van een Leeuw om te pas en (vooral) te onpas goeie raad uit te delen.


De liefdeshoroscoop van de Leeuw


De Leeuw is creatief en romantisch ingesteld, hetgeen inhoudt dat een stoeipartij met hem/haar zowel zintuiglijk als genoegzaam is. De speelse Leeuw houdt van plezier maken en is sociaal ingesteld. Leeuwen vinden het geweldig om hun fantasie in het openbaar te tonen: in feite willen ze zelf het middelpunt zijn. Leeuwen zijn leiders en hun overduidelijke aanwezigheid verzekerd hen van succes.Romantiek is ook een van de koninklijke vaardigheden van de Leeuw. Degene die verstrikt raakt in het liefdesnet van de Leeuw, zal beloond worden door deze zeer inventieve minnaar. Zoals de zon het middelpunt is van ons stelsel, zo draait de wereld om de liefde van de leeuw.


Romantiek bij de Leeuw

De Leeuw staat vooraan bij de veroveringen, want hij/zij vindt dat wat het best is het eerst komt. Omdat de Leeuw het heerlijk vindt om bewonderd te worden, neemt hij/zij ook de leiding in een romance. Pas op als de Leeuw eenmaal verliefd is! Een spetterend vuurwerk ontstaat wanneer de Leeuw al zijn charmes in het strijdperk gooit en op het wereldtoneel danst. Arrogantie, plezier, en opwinding maken allemaal deel uit van zijn repertoire. Leeuwen gokken graag als het om de liefde gaat, omdat verliezen niet in hun woordenboek voorkomt.


De relaties en de Leeuw

Een relatie met een toegewijde Leeuw zal zelden saai zijn. Deze “kat” mag dan graag zelf in de belangstelling staan, maar kan zijn/haar geliefde ook in vervoering brengen. De stoere Leeuw verlangt een minnaar die hem/haar kan bijhouden en zeker een die kan wedijveren met zijn wijsheid. Zo niet, dan treedt er snel verveling op, want de Leeuw stelt hoge eisen. Een partner die de Leeuw begrijpt, verwent en hem/haar centraal in de belangstelling stelt, zal deze behouden. De ideale partner begrijpt het beginsel van plezier hebben en zal er hard aan werken om hem tevreden te stellen.

Top van document

Leeuw in de Liefde
De kracht en trotse liefde die de Leeuw bezit, maakt van hem een natuurlijke leider in de dans van de liefde. Hij/zij mag dan graag bazen, de Leeuw wil ook graag bewonderd worden. Hierdoor is de ontstane liefde vervuld van seksuele spanning. De Leeuw zal zijn/haar geliefde van tijd tot tijd testen om duidelijkheid in de liefde te krijgen. Degene met de beste antwoorden zal de Leeuw knorrend tevreden stellen. De Leeuw is verzot op de liefde omdat plezier, aantrekkingkracht en speelsheid allemaal punten zijn die de Leeuw laten glimmen.


Seksualiteit bij de Leeuw

De Leeuw neemt graag het initiatief en vindt het des te beter als alle aandacht op hem/haar gericht is. Maar wie de Leeuw liefde en genegenheid toont, zal hem in vervoering brengen. Deze manier van benaderen zorgt voor een zekere minnaar. Leeuwen raken opgewonden als een partner zwelgt in hun schoonheid en aura's en wanneer de minnaar vertelt hoe fijn het is door hem/haar bemind te worden. En als beloning laat de Leeuw zien wat zo'n compliment voor hem betekent. De Leeuw houdt van het voorspel en een goedgeplaatste spiegel, zodat de wapperende manen goed in beeld komen!


Wat heeft de Leeuw nodig?

Het liefst wordt de Koning/Koningin van de Jungle gevleid. Toegewijd als hij/zij is, zal de partner dat zeker verwend worden. Degene die de echte Leeuw weet te vinden - hij/zij is vaak verscholen achter het schijnsel van de spotlights en een bewonderend publiek - zal daarmee voordeel ondervinden in de relatie. Tenslotte moet de geliefde van de Leeuw altijd onthouden wie de nummer één is en daar ook naar handelen. De geliefde van de Leeuw is vrijgevig en toegewijd en leeft voor het genot wat het leven schenkt. Eén daarvan is de Leeuw in de schijnwerpers stellen. Een ieder die bereid is zich te koesteren in de warmte van de Leeuw is verzekerd van een spetterende liefde!


Top van document


Copyright Symbolic © Alle rechten voorbehouden - Symbolic.be