HOME | HOROSCOPEN | BOEKENWINKEL

Edelstenen

Obsidiaan: Natuurkrachtige EigenschappenEr zijn verschillende soorten Obsidiaan, namelijk; zwarte (Apachetraan), zwartbruine (Mahonie), zwart met zilver (Zilver) en zwart met goud (Goud).

Obsidiaan is een steensoort waar we heel veel van kunnen leren, maar dat alleen gebruikt mag worden door mensen die op de hoogte zijn van de uitzonderlijke magische kracht van deze steen. Vooral de zwarte Obsidiaan is erg sterk van werking en is gericht op het laten zien van de eigen aard. Deze steen confronteert met de enige echte waarheid van het ego. Hij werkt als een magneet die de krachten van de geest omzet in bewuste daadkracht. Op die manier worden de geestkrachten geaard en er ontstaat een verbinding die de deuren opent naar de eigen mogelijkheden. Alles schijn en illusie verdwijnen en alleen de echte waarheid blijft over. Dat is natuurlijk erg positief te noemen, maar het gaat lang niet altijd zachtzinnig en goede begeleiding bij dit proces is daarom erg belangrijk. Obsidiaan laat de ware aard van de kleur zwart zien. Zwart wordt vaak gezien als negatief, beangstigend, duister en is de kleur van de rouw en de zwarte magie. Zwart heeft ook een positieve kant. In het Oosten is het juist de kleur van de geboorte, de kleur van de hoogste graad van meesterschap. Iedereen moet het proces van de waarheid meemaken, het licht en donker kunnen niet zonder elkaar, denk maar aan Yin en Yang. Het is een steen die het mogelijk maakt om heel geconcentreerd te blijven functioneren in deze gejaagde wereld, maar ons eerlijk onze eigen waarheid laat zien.

Een waarschuwing is ook hier weer op zijn plaats. Wees bewust van de sterke confronterende kracht van deze steen en gebruik hem niet zo maar voor de grap, want dan kan de confrontatie wel eens niet zo leuk zijn. Voor kinderen is deze steen altijd ongeschikt.

Voorbeelden van andere toepassingen:
Mediteren met Obsidiaan kan ook. Een Apachetraain is hiervoor heel geschikt. Het is wel aan te raden om na de meditatie met de Obsidiaan altijd Bergkristal te gebruiken om een goed evenwicht tussen donker en licht te krijgen.

Chakra:
XXX.

Corresponderende Sterrenbeelden:  

Leeuw Leeuw

 

 

Copyright Symbolic Alle rechten voorbehouden - Symbolic.be