HOME | HOROSCOPEN | BOEKENWINKEL

Edelstenen

Olivijn (Peridoot): Natuurkrachtige EigenschappenAmethistDit is een magnesium-ijzersilicaat. Andere namen voor deze steen zijn: peridoot en chrysoliet. De kleur is geelgroen, olijfgroen en bruinig. Olivijn is een steen die helpt om het innerlijk te openen. Door de combinatie van het geel en groen is het een steen die hoort bij het de zonnevlecht en het hartgebied. En omdat dit juist de plaats is waar veel invloeden van andere mensen verwerkt moeten worden, is de Olivijn een goede steen om de zonnevlecht te beschermen en te versterken, zodat negatieve invloeden geen kans krijgen.
Emoties en gevoelens die verwerkt moeten worden in het hartgebied hebben veel steun aan de Olivijn. De verwerking zal makkelijker gaan. De balans zal in evenwicht worden gebracht en gehouden.
Mensen die zich 'niet kunnen afsluiten' hebben veel aan een Olivijn, dus genezers en hulpverleners worden niet meer zo gauw moe en uitgeput omdat ze goed beschermd zijn. Het enige nadeel is van de Olivijn is, dat het een steen is die nooit samen met een andere steen gedragen kan worden, omdat hij altijd overheerst. Ook bij andere sieraden waarin stenen zijn verwerkt, kan de Olivijn niet gedragen worden. Wordt dat toch gedaan dan kan misselijkheid of duizeligheid het gevolg zijn. In dat geval kan beter gekozen worden voor een andere steen, zoals bijvoorbeeld de labradoriet.

Voorbeelden van toepassingen:
Je kan de steen gebruiken bij het aangaan van lange strijd, waarbij een 'lange adem' nodig is en je je kunt verlaten op haar eindeloze energie. Kortom, ze geeft je onvoorwaardelijke steun en hoe meer je op haar vertrouwt, des te meer houvast zij je kan bieden.
Sterkt eveneens het hart, geeft inspiratie en welsprekendheid, beschermt tegen beroerte

Chakra:
Heiligbeenchakra, zonnevlechtchakra, hartchakra, en derde oogchakra .

Corresponderende Sterrenbeelden:  

TweelingenWeegschaal RamBoogschutter

 

 

Copyright Symbolic Alle rechten voorbehouden - Symbolic.be