HOME | HOROSCOPEN | BOEKENWINKEL

Edelstenen

Onyx: Natuurkrachtige EigenschappenOnyx is ook een Agaat, maar dan de zwarte soort. Behalve de zwarte Onyx is er ook de zwart-witte Onyx, die ook wel Lagensteen of Bandonyx genoemd wordt. Daarnaast is er ook nog de zwart-wit-bruine Onyx en de naam daarvan is Sardonyx. De werkingen van deze soorten zijn verschillend, al hebben ze in ieder geval een ding gemeen; het zijn stenen die horen bij het 'aarden' en het stoffelijk lichaam.

De zwarte Onyx is een steen die goed is voor mensen die moeite hebben met de concentratie, chaotisch zijn en zich snel laten afleiden. Mensen die niet goed geaard zijn, dus niet met beide benen stevig op de grond staan, hebben veel aan de zwarte compacte Onyx. Het maakt ze goed geworteld, ernstig en doelbewust. Mensen die nogal somber zijn, kunnen beter geen Onyx dragen, omdat ze hier nog somberder van kunnen worden.

De zwart-witte Bandonyx is een steen die door zijn afwisseling van witte en  zwarte banden een goed evenwicht tussen die twee polen in zich heeft en dat ook bij de drager zal bevorderen. Ook zeer geschikt tegen oorsuizingen.

De Sardonyx, de bruin-wit-zwarte Onyx, is een steen die ook nog steeds gebruikt wordt om te 'aarden', maar er vooral voor zorgt dat iemand een aangenaam mens wordt, succes in zaken bevordert en vrienden aantrekt. Het is een bijzondere steen en wordt ook gebruikt om cameeen van te maken of in zegelringen te zetten waar dan een symbool in wordt gegraveerd.

Voorbeelden van andere toepassingen:
Tegen ongevallen, doofheid, oorsuizing en bevordert concentratie. Ook een grotere steen die niet op het lichaam gedragen kan worden, maar bijvoorbeeld in de zak wordt gedaan, kan heel plezierig zijn. Vooral als de Onyx gebruikt wordt om de concentratie te bevorderen, is het fijn zo'n steen zo nu en dan een eventjes vast te pakken of op het bureau neer te leggen.

Chakra:
alle chakra ' s in verbinding met andere stenen.

Corresponderende Sterrenbeelden:  

Leeuw Kreeft Leeuw Schorpioen Leeuw Steenbok

 

 

Copyright Symbolic Alle rechten voorbehouden - Symbolic.be