HOME | HOROSCOPEN | BOEKENWINKEL

Dierenriemtekens

Kreeft: Een klein overzicht


Kreeft is het teken wat de diepte van het leven ervaart. Kreeft-mensen leven in een ziedende zee van emoties, die hen meevoeren -stijgend en zakkend- als het eb en vloed van de zee. Toch zijn het stille wateren, je moet ze goed kennen om te kunnen vermoeden hoe diep het innerlijk leven van een Kreeft is. Voor een Kreeft-mens bestaat de wereld uit gevoelens, en dat maakt deze mens heel kwetsbaar. De Kreeft is ook de romanticus van de dierenriem, en met de grote verlangens en het vermogen tot diep voelen staat het teken Kreeft voor onvoorwaardelijke liefde. Kreeft handelt instinctief vanuit onbewuste impulsen en gaat meestal niet recht toe recht aan op het doel af, maar bereikt zijn of haar doel bijna altijd indirect.


Een Kreeft-kind kan zich snel alleen en verlaten voelen en kan van tijd tot tijd erg verlegen zijn. Deze kinderen zijn buitengewoon gevoelig en sensitief. Harde woorden en onrechtvaardigheid zijn voor dit type kind ingrijpender voor de rest van het leven dan een pak Kreeftmel bij een Kreeft. Doorgaans zijn Kreeft-kinderen erg hulpvaardig en door een in de jeugd opgebouwde hechte gevoelsband zal een Kreeft-kind in de pubertijd meestal niet voor zoveel problemen zorgen. Vaak is er een artistieke, creatieve aanleg, en dit aanmoedigen kan het kind helpen zich wat minder onzeker te voelen.

Top van document

Bij een typische Kreeft moet romantiek vergezeld gaan van veiligheid en geborgenheid. Bij teleurstellingen in de vroege volwassenheid is het mogelijk dat een Kreeft-mens zich verre gaat houden van intieme relaties en in staat is alle gevoel binnen dat legendarische schild te houden. Een Kreeft-mens zoekt naar iemand die even gevoelig is als hij of zij zelf en voelt zich waarschijnlijk goed thuis bij een Vissen of Schorpioen, alhoewel dat laatste teken soms als te dwingend wordt ervaren.

Typerend voor een Kreeft-mens is de betrouwbaarheid en meestal is er wel een soort gave om goed met financiën om te kunnen gaan. Geldzaken zijn ook meestal wel in orde, aangezien een Kreeft niet van extreme verkwisting houdt en al evenmin gelukkig is met schulden.

Uit hang naar veiligheid en zekerheid blijft een Kreeft-mens soms zitten in een relatie die eigenlijk niet goed voor hem of haar is. Een mens kan zich vaak eenzamer voelen te midden van anderen, dan wanneer hij daadwerkelijk alleen is.. Een Kreeft kan letterlijk ziek worden door teveel gepieker. Gezondheid staat of valt met het emotioneel evenwicht.


Top van document


Rond het dertigste jaar kan er plotseling een golf van ontevredenheid over de Kreeft-mens komen. Het wordt nu tijd om het heft in eigen handen te nemen wanneer je aan het leven een constructieve draai wilt geven, om zelfstandig het lot te bepalen en niet alles op het verleden te schuiven. Hier horen (opnieuw) vage, ongrijpbare gevoelens van onzekerheid bij. Begraaf je niet in sleur als je diep in je hart voelt dat het niet goed voor je is. De meeste Kreeften lezen liever een goed boek bij de kachel dan een winderige wandeling te maken in een herfstbos, terwijl dat laatste ook heel goed kan zijn.

Zo tegen het veertigste jaar heeft bijna elke typische Kreeft wel last van depressieve aanvallen. Dit is een hele belangrijke periode in het leven van een Kreeft-mens, en als er iets is wat hij of zij niet zou moeten doen, dan is het alle gevoelens wegstoppen zonder er met iemand over te praten. Een Kreeft-mens in de middelbare leeftijdsfase kan zich wat verwaarloosd, wat nutteloos gaan voelen en zou er goed aan doen om de horizon te verruimen en naar interesses buitenshuis te zoeken of (alsnog) iets te gaan doen met sluimerende creativiteit.


De liefdeshoroscoop van de Kreeft


Thuis is waar de Kreeft zich lekker voelt. Een Kreeft is erg zorgzaam en waakt over huis en haard. Dit teken wordt geregeerd door de maan en dat is wel te merken aan de emoties die hij/zij beleeft. Die lopen namelijk gelijk met de cyclus van de maan. De sterke wil van de Kreeft heeft meestal de overhand in een relatie, maar dat is niet per definitie verkeerd. Het betekent vaak dat de Kreeft alleen maar wil beschermen. Het humeur van de Kreeft, die het element water in het teken heeft, is soms als het water in de rivier - zachtjes kabbelend - en soms als de woeste golven van de zee. Hoe dan ook, de partner van dit teken moet een goede zeeman zijn om over de woelige baren te kunnen varen.


Romantiek bij de Kreeft

Wat de romantiek betreft hoeft bij de Kreeft niemand bang te zijn. Dit teken zorgt voor de romantische sfeer neemt graag het initiatief. Liefde geven leidt snel tot een passievolle zoen en vaak tot meer.... Bijna niemand kan de charme van dit sterrenbeeld weerstaan. De Kreeft verstaat onder romantiek een heerlijk etentje (zelf klaargemaakt) bij kaarslicht. De gezelligheid van thuis is belangrijk en daarom helpt de Kreeft zijn/haar partner met de dagelijkse beslommeringen. Hierdoor vindt de Kreeft rust en als dat gebeurt, kan deze zijn/haar partner bedienen met alle liefde van de wereld.


De relaties en de Kreeft

Noem het een zesde zintuig of intuïtie, want de Kreeft heeft het. Hij/zij heeft een uitstekend gevoel voor partners. De ideale partner voor een Kreeft is iemand die goed voor hem/haar is. Is dit niet het geval, dan zal de Kreeft meteen ingrijpen en verder gaan zonder die partner. De charme en de aantrekkingskracht van een Kreeft zijn kwaliteiten die een eventuele partner snel zal voelen. Daarbij komt ook nog het verzorgende aspect dat nauwelijks te weerstaan is. De Kreeft wil zich graag veilig voelen en een partner die dat kan bieden heeft een streepje voor. Ook wordt er van de partner verwacht te denken aan verjaardagen en andere feestdagen. Dit alles zal de Kreeft belonen door heel veel liefde te geven.

Top van document

Kreeft in de Liefde
Een Kreeft vindt het prettig als de relatie rustig van start gaat. De Kreeft heeft de drang om te winnen wat er te winnen valt, dus waarom haasten? Wanneer dit teken verliefd is, zal het bewijzen dat hij/zij een toegewijde, beschermende, behulpzame en sympatieke partner is. Dit sterrenbeeld is een perfecte partner voor iemand die een zorgzaam type zoekt. En een betrouwbare minnaar zal de Kreeft zeker worden als hem/haar een veilige omgeving wordt geboden met een huiselijke sfeer.


Seksualiteit bij de Kreeft

Zoals in de rest van het leven van een Kreeft, verloopt het ook wat seksualiteit betreft rustig tot de juiste stap wordt gezet. Dit teken kan van het een op andere moment wild worden! Het vonkje kan bij de Kreeft een heet vuur worden. De Kreeft houdt namelijk wel van een leuk spel onder het dekbed. Maar het moet wel leuk blijven voor beide partijen, anders beleeft de Kreeft er geen plezier aan. Met de uitstekende intuïtie waar dit teken over beschikt, kan hij/zij perfect aanvoelen wat wel en niet kan. De Kreeft vindt het leuk om zich over te geven aan de partner, zodat hij/zij hier veel van opsteekt om het vervolgens zelf toe te passen. Mede omdat het element van de Kreeft water is, vindt de Kreeft het spannend en bijzonder leuk om de liefde op het strand of in de zee te bedrijven!


Wat heeft de Kreeft nodig?

Wat de Kreeft nodig heeft is een partner die alles rustig aan doet, in de wetenschap dat wat het langst duurt vaak het best is. Een uitwisseling van emoties is perfect voor de Kreeft. Het maakt niet uit of dit met een liefdesbrief of een goed gesprek is. Dit sterrenbeeld houdt ervan om lekker gek te doen op een feestje, maar ook om romantisch samen te dineren. Over het algemeen is een begripvolle partner genoeg. Eentje die net zo intuitief is als de Kreeft heeft zeker een punt extra. Als de tafel wordt gedekt of de afwas gedaan wordt, is de Kreeft helemaal in de zevende hemel. Als dit sterrenbeeld zijn/haar huisje kan delen met een geliefde, dan kan het niet meer stuk! De emoties van dit teken maken hem/haar tot een van de meest liefdevolle en zorgzame tekens van de astrologie.


Top van document


Copyright Symbolic Alle rechten voorbehouden - Symbolic.be