HOME | HOROSCOPEN | BOEKENWINKEL

Edelstenen

Robijn: Natuurkrachtige Eigenschappen



RobijnDe Robijn is rozerood tot blauwrood. Het rood van de Robijn is stralend en warm, heel positief als hij goed en onbaatzuchtig gebruikt wordt. Vooral voor zwakke, willoze mensen is het een goede helper om meer doorzettingsvermogen te krijgen.

De andere kant van de Robijn is er ook en daar moet goed rekening mee gehouden worden bij het gebruik. Het is eigenlijk heel logisch dat bij mensen die zelf al dominant en temperamentvol zijn, en ook nog uit zijn op macht, deze Robijn een teveel aan rood kan veroorzaken. Dan ontstaat jaloezie, drift, agressie en machtsmisbruik. Pas dus altijd op met het kiezen van een Robijn.

Als het zoeken naar kracht en warmte is, dan is het wel goed om voor de Robijn te kiezen. En zeker tijdelijk om weer wat extra kracht te krijgen na een moeilijke periode kan de Robijn een plezierige steen zijn om te dragen.


Er is wel verschil in werking tussen de heel zuivere, heldere edelsteen Robijn en de dichte halfedelsteen Robijn. De heldere geeft meer geestelijke kracht en de dichte richt zich meer op de versterking van de lichamelijke kracht. Wees altijd zorgvuldig bij het zoeken van een Robijn.

Voorbeelden van andere toepassingen:
Verdrijft melancholie, voorkomt een miskraam, is hartversterkend, goed tegen vermoeidheid, geeft moed en sterkt de wilskracht.

Chakra:
wortelchakra.

Corresponderende Sterrenbeelden:  

Leeuw Kreeft Leeuw Ram

 

 

Copyright Symbolic Alle rechten voorbehouden - Symbolic.be