HOME | HOROSCOPEN | BOEKENWINKEL

Edelstenen

Chalcedoon: Natuurkrachtige EigenschappenChaledoon Ook Chalcedoon is een agaatsoort en valt weer onder de kwartsgroep. De structuur van de chalcedoon verschilt wel iets van de gewone agaat en is vezelachtiger en gewoonlijk wat doorzichtiger. De kleur ontstaat door silicumoxyde en is vuilwit, lichtblauw en grijslila.
De chalcedoon is een bindende steen, omdat hij voorkomt als bindende laag in de agaat. Hij omsluit op die manier eigenlijk andere gesteenten. Het is een steen van innerlijke bewogenheid, die kan helpen bij het zoeken naar het licht; een wegbereider, die de band met het goede en de goede eigenschappen van iemand versterkt. Het is een rustige en zachte steen, die rust en kalm werkt, emoties in evenwicht brengt. Een prima steen voor mensen die gauw gekwetst zijn prikkelbaar of driftig. Ook voor kinderen is dit een steen die goed bij de geestelijke ontwikkeling pas. Een veilige steen dus.

Voorbeelden van andere toepassingen:
Beschermt tegen beroerten, tegen vergiftigingen, helpt wonden sneller genezen (zowel lichamelijke als geestelijke) troost maakt rustig bij overspanning, goed tegen winterhanden en voeten.

 

Chakra:
keelchakra.

Corresponderende Sterrenbeelden:  

TweelingenBoogschutter TweelingenKreeft

 

 

Copyright Symbolic Alle rechten voorbehouden - Symbolic.be