HOME | HOROSCOPEN | BOEKENWINKEL

Edelstenen

Maansteen: Natuurkrachtige EigenschappenLapis LazuliDe kleur kan varieren van zilverwit met een blauwachtige weerschijn tot roodachtig beige, geelgroen of zwart, maar elke Maansteen heeft altijd die prachtige parelmoerachtige glans. Het is de steen die hoort bij de voortplanting en de liefde.
Het is de steen van hoop en reinheid en helpt tegen ontevredenheid en hebzucht. Maanstenen kunnen helpen om in onze harde materialistische wereld weer in aanraking te komen met ons gevoelsleven. Maansteen verzacht het gevoelsleven en is daarom een uitstekende steen om verharde, verbitterde mensen weer gevoeliger te maken. Het is een vrouwelijke steen en is dus ook geschikt om mannen in aanraking te brengen met hun vrouwelijke kant. In de praktijk wordt Maansteen veel gebruikt bij onvruchtbaarheid. Dit laatste echter alleen bij een verstoorde hormoonhuishouding of gespannenheid. De steen moet dan gedragen worden tot ongeveer twee maanden in de zwangerschap. Daarna kan er verder bekeken worden of een andere steen gedragen moet worden. Zo is de rode Jaspis een goede steen tegen zwangerschapsbraken en misselijkheid, de Robijn beschermt tegen miskraam en de Heliotroop stelpt tussentijdse bloedingen. Aan het einde van de zwangerschap is het dragen van een Chrysopraas heel goed om de bevalling voorspoedig te laten verlopen.

Voorbeelden van andere toepassingen:
Tegen ongeluk en vergiftiging, goed voor de maag, tegen maagzuur, helpt bij menstruatiestoornissen (hormonen), maakt spontaan, geeft inspiratie en bevordert een goede spijsvertering.

Chakra:
XXX.

Corresponderende Sterrenbeelden:  

Ram Kreeft

 

 

Copyright Symbolic Alle rechten voorbehouden - Symbolic.be