HOME | HOROSCOPEN | BOEKENWINKEL

Edelstenen

Nefriet: Natuurkrachtige EigenschappenNefriet is een andere naam voor niersteen, en dat zegt al heel veel over de werking van deze steen.
De nefriet lijkt veel op jade, en wordt daarmee nogal eens verward. Het is een kalk-magnesiumsilicaat met ijzer en pijpaarde. De kleur is grijsgroen met stukje wit erin. Het is de beste steen voor alle nierkwalen. In de praktijk wordt de nefriet ook veel gebruikt tegen bedplassen, en met zeer goede resultaten. Als het bedplassen alleen te maken heeft met het niet goed functioneren van de nieren, dan is het dragen van de nefriet voldoende. Maar het gebeurt ook nogal eens dat, omdat het bedplassen vervelend wordt ervaren, er spanningen ontstaan waardoor de betreffende persoon in een vicieuze terechtkomt. De angst voor het bedplassen veroorzaakt dan juist dat het weer gebeurt. Ook spanningen in het gezin kunnen bedplassen bij kinderen veroorzaken. In die gevallen is het noodzakelijk om de nefriet te combineren met een toermalijnkwarts, omdat op die manier dan de vicieuze cirkel doorbroken wordt.

Voorbeelden van andere toepassingen
Goed voor de blaas en tegen blaasklachten. Het drinken van water waar een nefriet in ligt kan zeer versterkend zijn voor de nieren. Ook onzindelijkheid bij oudere honden, katten (wat vaak met de nieren te maken heeft) kan bestreden worden met een nefriet.


Chakra:
hart- en keelchakra.

Corresponderende Sterrenbeelden:  

TweelingenKreeft

 

 

Copyright Symbolic Alle rechten voorbehouden - Symbolic.be