HOME | HOROSCOPEN | BOEKENWINKEL

Edelstenen

Rhodoniet & Rhodochrosiet: Natuurkrachtige EigenschappenAmethist Rhodoniet en rhodochrosiet behoren beide bij mangaan groep. Het verschil tussen deze twee stenen is dat rhodoniet roze met zwart geaderd is en rhodochrosiet roze is en soms wat witte adertjes heeft. De kleur van deze stenen is prachtig intens roze en veel feller dan de zachtroze kleur van rozenkwarts.
Beide stenen helpen goed tegen geestelijke onrust en verwarring, ze geven rust en structuur, er ontstaat weer een grip op lichaam en geest. De rhodochrosiet heeft een uitstekende werking bij emotionele storingen die zich hebben vastgezet in het lichaam. De steen zal ervoor zorgen dat er op een heel zachte manier een doorbraak zal plaatsvinden en de blokkades opgeheven worden en energie weer goed kan doorsrtromen. Vooral de rhodochrosiet met witte adertjes erin is daar geschikt voor, en een goed energeleider. Als die blokkades dan zijn doorbroken en de energie weer goed kan doorstromen, verdwijnen vaak ook de lichamelijke klachten die aanwezig waren, zoals bijvoorbeeld maagzweren en hartkloppingen.
Mediamieke mensen die niet tot rust kunnen komen, of liever met rust gelaten willen worden, hebben veel aan het dragen van een rhodoniet. De rust keert weer en ze hebben weer energie om andere dingen te doen. Het meest bekend is echt de gunstige invloed die beide stenen hebben bij de ziekte van parkinson en bij multiple sclerose. Deze zeer ernstige ziekten genezen niet door het dragen van de rhodoniet of rhodochrosiet. Dat zou prachtig zijn maar dat is helaas niet mogelijk. Wel is gebleken dat de onrustige reflexen rustiger woorden waardoor het bijvoorbeeld weer mogelijk is om zelf te schrijven of om weer 'vaster'te worden, en dat is natuurlijk heel belangrijk.

Voorbeelden van andere toepassingen:
Goed tegen futloosheid, helpt bij impotentie, versterkt het gezichtsvermogen .

Chakra:
hartchakra en sacraal chakra.

Corresponderende Sterrenbeelden:  

TweelingenStier

 

 

Copyright Symbolic Alle rechten voorbehouden - Symbolic.be