HOME | HOROSCOPEN | BOEKENWINKEL

Dierenriemtekens

Stier: Een klein overzicht


Stier is het teken van wortelen en volharding. Trouw en liefde aan het vertrouwde. Zorgend en geduldig. Genietend van de goede dingen des levens. Stier is praktisch, realistisch, vastbesloten en volhardend. Stier werkt graag samen met anderen. Gericht op concreet en praktisch denken en handelen.

Stier is een vast aardeteken en dat maakt praktisch, beheerst en passief. Kleine Stier-kindertjes zijn bijna altijd goedgehumeurd en houden van knuffelen. Maar het kan wel koppig zijn, bijvoorbeeld als jij denkt dat het tijd is om te eten en je kind geen zin heeft om te stoppen met spelen. Deze kinderen zijn bijzonder sensitief en hebben veel behoefte aan veiligheid en zekerheid. Vaak zijn ze ook heel kleurgevoelig, en kunnen een muzikale aanleg bezitten. Als een Stier-kind in liefde en redelijkheid opgroeit valt het met de koppigheid meestal wel mee.

Stier houdt niet zo van uitdagingen en de eerste schooldag kan een Stier-kind slapeloze nachten bezorgen. Veel leed kun je voorkomen door van te voren de school al te bezoeken en er vooraf met hem of haar over te praten. Een Stier heeft tijd nodig om de dingen op een rijtje te zetten en pas wanneer dat is gebeurd krijg je te horen hoe iets is geweest. Belangrijk voor dit kind is iemand in de omgeving die zijn of haar innerlijk leven kan aanvoelen en begrip heeft voor lust of onlustgevoelens. In de kindertijd opgedane indrukken worden niet makkelijk vergeten en kunnen het hele verdere leven van invloed zijn.

Een Stier heeft een natuurlijk begrip van materiële zaken en zal geld niet snel over de balk gooien. Op het gebied van lichaamsbeweging kan er een zekere luiheid bestaan, liever wat rond lummelen dan zich in een sportzaal begeven. Er kan aanleg zijn tot overgewicht, vooral omdat een Stier ook van lekker en gezellig eten houdt.

Stieren zijn van nature sensueel en liefhebbend, maar kunnen ook bezitterig zijn. In het begin van de volwassenheid is er een realistische en praktische kijk op het leven en kan een Stier al zeer gesteld zijn op bepaalde, in de loop van de tijd ontwikkelde gewoonten. Stier zal zich niet aan de eerste de beste binden, want liefde moet niet alleen gestoeld zijn op werkelijkheid, ze moet ook liefst een levenlang standhouden. Emotionele schokken verwerken kost erg veel tijd. Als een Stier-mens zich in de steek gelaten voelt, kan dit voor de rest van het leven voor wantrouwen zorgen. Maar àls een Stier-mens eenmaal denkt van iemand te houden, dan is er ook niemand meer die daar nog enige invloed op uit kan oefenen. Alles vindt plaats op de Stier eigen kalme, zorgvuldige maar volhardende wijze.

Top van document

Zo rond het dertigste levensjaar kunnen existentiële levensvragen de kop opsteken. Opgeslokt door allerlei uitgestippelde plannen -relatie, werk, wonen etc- kan een Stier-mens in deze jaren opeens terugverlangen naar het kleine kind wat zorgeloos speelde en plezier kon hebben. Het leven lijkt saai en voorspelbaar en voelt aan als een tredmolen. De behoefte aan zekerheid en geborgenheid is misschien niet meer in evenwicht met een veilige en stabiele, maar emotioneel magere relatie. Behoefte aan zekerheid staat bij Stier altijd voorop, maar het is niet ondenkbaar dat een Stier-mens nu begint te beseffen dat die zekerheid toch altijd in de eerste plaats in jezelf zal moeten worden gevonden. Ook creatieve gaven kunnen in deze tijd weer naar voren treden en de Stier kan hier behoorlijk van in verwarring raken omdat de behoefte dringt maar de tijd -vermoedelijk- ontbreekt. Althans, volgens de Stier...

Als een Stier-mens alle waarschuwingen van rond het dertigste levensjaar in de wind heeft geslagen, of, anders gezegd, als de Stier -ondanks een bepaalde ontevredenheid en gevoel van twijfel- verder is gegaan op de weg die nou eenmaal al ingeslagen was, dan is er rond het veertigste levensjaar wel een crisis te verwachten (de midlife-revolution). Het gevoel dat het leven totaal door de vingers is geglipt. Toch zijn het ook vaak Stier-mensen die in redelijke harmonie de middelbare leeftijd bereiken, mensen die zich wel bewust zijn dat het leven niet altijd loopt zoals men het zich had gewenst, maar daar vrede mee kunnen hebben. Geduld en onverstoorbaarheid heeft een Stier-mens door vele moeilijkheden geloodst en geen haar op het hoofd die eraan denkt onnodige problemen te scheppen.

Een Stier heeft er een broertje dood aan om ergens toe te worden gedwongen en wil in alle kalmte en rust beslissingen kunnen nemen. Er worden zelden fouten gemaakt door overhaaste besluiten. Stier is 'de bouwer' van de dierenriem. Soms is een Stier-mens wat al te tevreden over wat het leven te bieden heeft, en kan er een onderstroom zijn van onlustgevoelens die steeds moeilijker te onderdrukken valt. Zelfmedelijden en -beklag kan dan de kop opsteken.

Zoals een Stier-kind niet gelijk raad weet met het schoolleven, zo kan ook een ouder wordend Stier-mens problemen ondervinden bij de veranderingen in het leven. Kinderen die uit huis gaan, gepensioneerd worden, kans op kwaaltjes en ziekten, verlies van dierbaren etc, allemaal zaken die een Stier (on)behoorlijk in verwarring kunnen brengen. Niet dat een Stier dan -uiterlijk- in paniek raakt, maar meer dat hij of zij zich nog steviger zal vastklampen aan wat er aan vertrouwds nog over is gebleven. Zekerheid is in deze levensfase zo mogelijk nog belangrijker dan eerder.

Top van document


De liefdeshoroscoop van de Stier

De Stier heeft als element aarde en is iemand die met beide benen op de grond staat. De Stier is een toegewijd persoon, maar dat hoeft niet per definitie saai te zijn. Hij/zij wil graag een harmonieuze en mooie relatie. Vrijgevig als ze zijn, hebben ze een neus voor leuke verrassingen, die ze graag willen delen. Of het nu een liefdeslied of een romantisch dekbed is. De Stier houdt van alles wat luxe is, al wil dat niet meteen zeggen dat de Stier stijlvol genoemd kan worden. De Stier is romantisch en sentimenteel. Een relatie met een Stier goed onderhouden is niet zo moeilijk, een voorwaarde is er wel, er zal continue aan de relatie gewerkt moeten worden. Maar dan zal het wel een relatie worden met plezier en sensualiteit.

Romantiek bij de Stier
Licht verteerbaar en zoetigheid is het recept voor de romantiek bij de Stier. Dit teken zal gelijk reageren op een lach, een knipoog, en een lichte aanraking. Als dit gepaard gaat met champagne en rozen kan het helemaal niet meer stuk! Materiële zaken zijn belangrijk voor de Stier. Daarom zien zij het ook als een plicht om zo af en toe met leuke verrassingen aan te komen, bijvoorbeeld met een weekend Parijs... Degene die een Stier veiligheid kan bieden, kan op veel waardering rekenen, maar ook op onvoorwaardelijke liefde en vriendschap.

De relaties en de Stier
De Stier is nergens zonder een goede vriendschap, en geeft juist daarom een onvoorwaardelijke vriendschap, al moet dat wel de perfecte persoon zijn. Een relatie komt vaak traag op gang, maar dat is wat de Stier graag wil. Volhouden is hier het goede woord en dat vind hij/zij ook erg spannend. Wat de Stier betreft komt ontrouw niet in zijn/haar woordenboek voor. Ontrouw betekent dan ook meteen de doodsteek voor de relatie. De Stier doet graag dingen samen met zijn/haar partner en houdt van de intimiteit en toewijding die daarmee gepaard gaan. De Stier is sterk genoeg om de kracht van de relatie te zijn, dus een partner kan op zijn/haar wenken bediend worden. Ook als er bijvoorbeeld ruzie ontstaat is de Stier degene die het als eerste wil goedmaken. Als woorden niet helpen ga dan samen winkelen, want de Stier houdt van kleding en prullaria. Deze dingen kunnen een ware opleving van de liefde betekenen. De ideale liefdespartner van de Stier heeft een creditcard en is niet bang om hem te gebruiken...

Top van document

Stier in de Liefde
Bij de Stier brandt diep van binnen het verlangen om te wachten op het juiste moment. De Stier moet zich veilig voelen en er moet voor hem/haar gezorgd worden. De Stier vindt het leuk als hem/haar een spannende uitdaging staat te wachten. Verrassingen moeten van beide kanten komen. Pas op want de Stier kan bezitterig worden, en behoorlijk ook! Over het algemeen is de Stier monogaam, en redelijk zelfstandig. Deze combinatie brengt de Stier in balans. Degene die is geboren onder dit teken gelooft dat liefde en sex bij elkaar horen en absoluut niet anders!

Seksualiteit bij de Stier
De Stier houdt van luxe artikelen, dat is inmiddels bekend, maar degene die de Stier voor zich weet te strikken zal nog voor veel verrassingen komen te staan als blijkt dat hij/zij in een intiem sfeertje toch heel anders blijkt te zijn. De Stier is namelijk een vrolijk en liefdevol persoon en heeft veel te geven. Zo deinst de Stier er niet voor terug om hele dagen en nachten samen door te brengen en maakt daar ook iets heel speciaals van! Alles is bespreekbaar, ook samen fantaseren om uiteindelijk in de juiste sfeer te komen vindt de Stier erg leuk. Seks is voor de Stier zowel een onderdeel van de liefde als ontspanning om even de drukte van de buitenwereld te ontlopen. De Stier houdt ervan om er iets onvergetelijks van te maken, hij/zij zal er dus voor zorgen dat het de partner aan niets zal ontbreken.

Wat heeft de Stier nodig?
De Stier streeft ernaar om iemand te vinden die sterk en praktisch is. Dat zijn kwaliteiten die voor dit teken hoog in het vaandel staan. Degene die leuke kadootjes voor de Stier koopt heeft ook een streepje voor. De Stier is gevoelig voor oprechtheid en veiligheid, wat de relatie ten goede zal komen. Als de Stier zich in een hechte relatie bevindt, komt hij/zij het best tot zijn/haar recht. De luxe waar dit teken naar verlangt is net als uiterlijk heel belangrijk. De partner van de Stier moet aanhankelijk zijn, en als het dan ook nog eens iemand is die graag de wereld van pracht en praal betreedt zal in dit sterrenbeeld een sensuele en trouwe partner vinden...


Top van document

Copyright Symbolic Alle rechten voorbehouden - Symbolic.be