HOME | HOROSCOPEN | BOEKENWINKEL

Edelstenen

Smaragd: Natuurkrachtige EigenschappenOok deze steen is in de ideale vorm een edelsteen. Zuiverheid en totale helderheid zijn dan weer vereist. Maar de wat mindere kwaliteit is ook zeker heelgoed bruikbaar. Smaragd hoort bij de beryllgroep en is heel mooi grasgroen van kleur.
Het is altijd een heel belangrijke steen geweest, en is dat nog steeds omdat de smaragd van oudher geldt als het symbool van rijkdom en overvloed. Zoals de grasgroene kleur al laat zien, is de smaragd een steen die de groei bevordert, zowel lichamelijk als geestelijk. Daarmee lijkt hij wat op de eerder genoemde aventurijn, maar de smaragd werkt sterker en heeft veel meer lichtkracht.
De smaragd is een vredige en fijne steen die harmonie brengt tussen lichaam, geest en gevoel. Op het hart gedragen neutraliseert deze steen een eventueel teveel aan rood of blauw, waardoor er rust en evenwicht ontstaan. Het is een genezende steen bij hartepijn, en geeft weer nieuwe inspiratie om verder te gaan. Een smaragd is moeilijk te combineren met een andere steen, omdat hij dan snel overheerst wordt, maar een goede combinatie is wel mogelijk met een bergkristal of een diamant.
Een bijzondere goede uitwerking heeft de smaragd op het gezichtsvermogen. De Egyptenaren en oosterse culturen wisten dit al en gebruikten de smaragd ook om de ogen te sterken en oogkwalen te genezen. Er is geen andere steen die sterker werkt op dit gebied. Zelfs als de ogen al slecht zijn, kan de smaragd in vele gevallen een verbetering tot stand brengen. Gewoon gedragen aan een kettinkje om de hals is voldoende, maar er zijn ook mensen die bijvoorbeeld aan beide poten van hun bril kleine smaragdjes hebben geplakt om te voorkomen dat hun ogen verder achteruitgaan. De resultaten zijn positief.

Voorbeelden van andere toepassingen:
Sterkt het geheugen, is goed tegen epilepsie, sterkt het verstand, helpt tegen nare dromen en tegen slapeloosheid, sterkt het hart.


Chakra:
hartchakra.

Corresponderende Sterrenbeelden:  

TweelingenKreeft

 

 

Copyright Symbolic Alle rechten voorbehouden - Symbolic.be