HOME | HOROSCOPEN | BOEKENWINKEL

Edelstenen

Toermalijn: Natuurkrachtige EigenschappenEr is geen enkele andere steensoort die in zoveel verschillende kleurschakeringen voorkomt als de toermalijn. Dat wil dus ook zeggen dat de chemische samenstellingen van toermalijnen verschillend zijn. En dat betekent ook dat de werkingen niet allemaal gelijk zijn. Er kan daarom niet in het algemeen over een toermalijn gesproken worden, maar er moet een verdeling plaatsvinden.
De vorm is natuurlijk wel hetzelfde. Het is een langgerekt kristal, met een driehoekige doorsnede met afgeronde zijvlakken. We noemen die een trigonaal kristal. Toermalijn is een aluminium-boriumsilicaat met verschillende bijmengingen, afhankelijk van de kleur,

We onderscheiden de volgende variëteiten:
Achroiet kleurloos tot bijna kleurloos
Rubeliet roze tot rood, soms met een lichte violetzweem.
Draviet geelbruin tot donkerbruin
Verdeliet groen in alle nuances
Indigoliet blauw in alle nuances
Watermeloen groen met roze
Schorl zwart.

De werking van toermalijn in het algemeen is dat het een steensoort is die het edelste en gevoeligste in de mens kan stimuleren.
De toermalijn maakt helder en versterkt de geest. En omdat hij een recht oprijzende kristalvorm heeft is het bij uitstek een geschikte steen om mensen te helpen 'rechtop te gaan'. Hij zegt als het ware' kop op' Het is ook een heel goed steen voor kinderen die gaan leren lopen. Het helpt hen stevig op de been, waardoor ze minder vallen. Ook voor ouderen die moeilijk ter been zijn is het een uitstekende steen. Tegen alle evenwichtsstoornissen (geestelijk en lichamelijk) werkt toermalijn sterk.
Alle eigenschappen van de andere edelsteengroepen zijn eigenlijk verenigd in deze belangrijke steensoort.
Er moet natuurlijk wel heel goed en zorgvuldig uitgezocht worden welke toermalijn het best past. De werking is sterk en het verschil tussen de ene en de andere toermalijn kan groot zijn. De rode of roze toermalijn werkt meer op de versterking van de zwakke gestellen, maar mag nooit worden gebruikt bij driftige mensen. De blauwe werkt wat meer rustgevend, en de groene is het meest neutraal. De zwarte is geschikt om te dragen voor mensen die overactief en chaotisch zijn. Een bijzondere toepassing van de zwarte toermalijn is nog dat deze steen een zeer gunstige werking heeft bij een teveel aan 'restspanning' van computers, beeldschermen, elektrische apparaten, enz. Enkele kleine zwarte toermalijntjes in de hoeken van een beeldscherm geplakt, hebben een 'ontspannende' uitwerking. Zeker voor mensen die de hele dag voor zo'n beeldscherm hun werk doen is het goed om dat scherm te 'ontladen' . Zij zullen merken dat ze minder snel vermoeid raken en helder blijven denken.
Ook elektrische apparaten kunnen op deze manier ontladen worden. Een zwarte toermalijn op de meterkast bevestigd helpt heel goed om de spanning bij binnenkomst al te neutraliseren. Bij vermoeidheid door autorijden geldt eigenlijk hetzelfde, ook daar treedt restspanning op, wat weer vermoeidheid kan veroorzaken. In dat geval is het voldoende om een aantal zwarte toermalijnentjes met isolatiebands op de bedrading bij de accu en bougies te bevestigen. Probeer het maar eens uit. Je zult zien dat het echt helpt.
Ook tegen negatieve invloeden van andere mensen is een zwarte toermalijn geschikt. Deze steen leidt de negatieve invloeden een andere kant op. Vooral mensen die in een negatieve omgeving vertoeven hebben veel aan een zwarte toermalijn. Tot slot is het ook nog een goede steen om de eigen negativiteit, zoals bijvoorbeeld woede, opgekropte agressie,enz. om te buigen in een positieve levensinstelling. Het is dus een steen met veel mogelijkheden.

Voorbeelden van andere toepassingen van toermalijn in het algemeen:
Vriendschapssteen, bevordert het concentratievermogen, tegen infectie, troost bij verdriet. De groene toermalijn helpt goed bij de ziekte van Meniere.


Chakra:
blauwe Toermalijn keelchakra, de hersenen, longen, groene Toermalijn hartchakra.

Corresponderende Sterrenbeelden:  

TweelingenSchorpioen Tweelingen Steenbok Tweelingen Weegschaal

 

 

Copyright Symbolic Alle rechten voorbehouden - Symbolic.be