HOME | HOROSCOPEN | BOEKENWINKEL

Edelstenen

Turkoois: Natuurkrachtige EigenschappenAmethist De turkoois is hemelsblauw of groenblauw. Het is een zachte, poreuse steen, een gel, die in kristalvorm is veranderd. Het is een steensoort die erg veel nagemaakt wordt door bijvoorbeeld een witte howliet of magnesiet blauw te kleuren. Als leek is het moeilijk te zien of de turkoois echt is of nagemaakt. Dat is lastig. Maar het is aan te raden om in ieder geval bij aanschaf van een turkoois altijd een garantie van echtheid te vragen.
Als er toch nog twijfels zijn dan gewoon verder zoeken.
Turkoois is bij verschillende culturen een belangrijke steen geweest, en is dat vooral in het Oosten nog steeds. In vakantielanden zoals Griekenland en Turkije zie je dat de bevolking vaak een turkoois draagt, en ook de paarden of ezels hebben vaak een turkoois aan hun hoofdstel hangen. Pasgeborenen wordt meestal meteen een klein turkooisje omgedaan als bescherming tegen 'het boze oog'.
In het oude Egypte was de turkoois een heilige steen die zeer gewaardeerd werd. In Tibet wordt de Turkoois vaak samen met een bloedkoraal gedragen, waarbij de bloedkoraal het symbool is van de incarnaties van Boeddha, en de turkoois weer Talisman en Amulet.
Ook in deze tijd is er zeker een behoefte aan de goede werking van de turkoois. Als vriendschapssteen, bij mensen (en dieren) die moeilijkheden hebben met contacten met anderen is de turkoois een goede steen. Vooral voor mensen die zelf soms moeilijkheden kunnen hebben met het onderscheiden van goedbedoelde of kwaadbedoelde contacten. Voor die mensen is de turkoois een goede helper om hen te leren intuïtief aan te voelen wat het verschil tussen goed en kwaad is. Negativiteit krijgt zo geen kan meer! En alleen goed gezelschap wordt aangetrokken.
Turkoois is een steen die heel rustig werkt, en vooral erg geschikt is om als cadeau aan een geliefde te geven. Zijn warme, vriendelijke uitstraling gaat uit naar zowel de gever als de ontvanger.
Voor mensen die veel reizen is de turkoois een goede beschermer tegen ongevallen en gevaren. Iedere automobilist zou eigenlijk een turkoois in de auto moeten hebben als beschermer. het werkt.

Voorbeelden van andere toepassingen:
Versterkt de goede smaak, geeft geluk, maakt tevreden, is goed voor de lever, bevordert daadkracht, helpt tegen opvliegers in de overgang.


Chakra:
keelchakra .

Corresponderende Sterrenbeelden:  

Tweelingen Waterman

 

 

Copyright Symbolic Alle rechten voorbehouden - Symbolic.be