HOME | HOROSCOPEN | BOEKENWINKEL

Spiritualiteit

Wat is Pendelen?


Pendelen is eenvoudig gezegd het raadplegen van je onbewuste voor het beantwoorden van je vragen door middel van een pendel. Een pendel is een voorwerp dat aan een draad hangt die je tussen je duim en wijsvinger vasthoud. Door middel van vragen aan je onderbewuste beweeg je onbewust de pendel een bepaalde richting op. Aan de hand van de beweging kan je je antwoord daaruit interpreteren. Pendelen is dus uitermate geschikt voor het beantwoorden voor persoonlijke vragen, het uitpendelen van je chakra's en het opsporen van lichamelijke aandoeningen.

De pendel kan uit diverse materialen bestaan, daar zijn geen bepaalde regels voor. Je kan op paranormale beurzen of bepaalde winkels allerlei soorten kopen of zelf eentje maken. Een pendel is iets persoonlijks, dus neem de tijd ervoor om een pendel uit te kiezen of te maken. Zorg ervoor dat het koord of ketting niet langer is als je onderarm.

De meeste mensen kunnen pendelen, 70 a 80 procent kan het. Pendelen is niet moeilijk en vraagt de juiste techniek en vooral veel oefening. Als je een pendel hebt of heb gemaakt dan kan je hem even uittesten bij een waterkraan. Hou de pendel bij de kraan als het water stroomt. De pendel zal dan in beweging komen. Sluit je de kraan dan zal de pendel stilstaan. De pendel voelt de aanwezigheid van het water. Wichelroedelopen waarmee men water in de grond zoekt is ook een vorm van pendelen. Door middel van pendelen is het mogelijk om subtiele krachten en energie op te zoeken met je onderbewuste die anders verborgen blijven.

Als je voor de eerste keer de pendel gebruikt dan moet je hem eerst "kalibreren", dat wil zeggen de pendel moet laten zien hoe die beweegt bij het geven van antwoorden.

Voor het pendelen zullen we wat regels in acht moeten nemen:
- kies een goede plek waar je relaxt kan zitten en waarbij je elleboog niet te hoog hoeft te zitten op tafel
- zet je voeten goed naast elkaar op de grond
- zet je elleboog op tafel en zorg ervoor dat je pols niet knikt, het moet in recht lijn zijn met je arm
- zorg dat je ontspannen zit
- zorg ervoor dat je ontspannen en in een goed humeur bent en dat je hoofd leeg is van gedachten
- de pendel moet zo'n 3 tot 5 cm boven de tafel zweven

De pendel hou je vast tussen je duim en wijsvinger en zorg ervoor dat je hem stil houd. Vraag nu hardop of in gedachten aan de pendel om het signaal te geven voor "ja". De pendel zal dan een richting opgaan of draaien. Onthoud dit, want dit is dus de beweging die het gaat maken als het straks "ja" als antwoord geeft. Het kan soms even duren voordat de pendel gaat bewegen. Hou de pendel weer stil en vraag nu wat het signaal is voor "nee". Dit zal uiteraard een andere beweging moeten zijn. Hetzelfde vraag je voor als het geen antwoord weet. Je hebt nu dus drie bewegingen als uitgangspunten voor het beantwoorden van je vragen. Mocht het de eerste keer niet lukken, wanhoop niet, probeer het gewoon de volgende keer, misschien ben je niet ontspannen genoeg.
Pendelen vergt soms meer tijd.

Pendelen, hoe werkt dat? Klik op de omschrijving om het volledige artikel te lezen.

 

Copyright Symbolic © Alle rechten voorbehouden - Symbolic.be