HOME | E-MAIL | Feng Shui

Dierenriemtekens

Tweelingen: Een klein overzichtDit is het teken van de veelzijdigheid, vooral op mentaal en intellectueel gebied. Het schijnbare geheel wordt in al zijn facetten waargenomen en is gericht op het verbanden leggen. De dingen worden verstandelijk en zeer gedifferentieerd bekeken. Tweelingen relativeert en twijfelt en is vreselijk nieuwsgierig. Het nieuwe trekt, maar ook dat kan snel 'verouderen'. Vaak komt Tweelingen er niet aan toe de feiten die zijn gevonden en de dingen die zijn ontdekt, ook op zichzelf toe te passen.

Tweelingen is een beweeglijk luchtteken en 'beweeglijk' betekent hier vooral veranderlijk. Als ouder of verzorger van een Tweelingen-kind moet je over veel geduld beschikken, dit kind heeft erg veel behoefte aan afwisseling en verandering. De 'waarom' vraag is hem of haar op het lijf geschreven. Door hun onderzoekende geest zijn Tweelingen-kinderen zelden eenkennig en passen zich meestal goed aan allerlei omstandigheden aan. Door hun grote nieuwsgierigheid kan het last hebben van een nerveus aandoende energie die moeilijk in goede banen is te leiden. Door deze innerlijke onrust zijn het vaak kinderen die moeilijk in slaap kunnen vallen, slapen is eigenlijk een beetje zonde van je tijd. Voor een Tweelingen-kind is het belangrijk te wennen aan regelmaat, vooral dus wat bedtijden betreft. Deze kinderen hebben erg veel fantasie en kunnen zelfs een niet bestaand vriendje of vriendinnetje verzinnen. Onderdruk deze fantasieën maar liever niet, het kan geen kwaad, integendeel eigenlijk.

Top van document

Een Tweelingen-kind versnippert de eigen energie, het vliegt van hot naar haar en zou overal wel tegelijk willen zijn en alles wel willen doen, en bereikt zo uiteindelijk bijna niets. Wanneer een Tweelingen-kind de puberleeftijd bereikt komt het vaak in opstand, tegen ouders of verzorgers, tegen school etc. Tweelingen is over het algemeen spraakzaam en levendig en heeft een positieve instelling, maar heeft moeite zich ergens op te concentreren. Zolang de aandacht gevangen is wordt er snel geleerd, maar de kans op weer even snel vergeten is niet ondenkbeeldig. Terwijl het ene wordt gedaan, is een Tweelingen-mens in gedachten al met het volgende bezig. Meestal is er wel enige talenaanleg aanwezig.

Tweelingen hebben iets jeugdigs, iets heel vitaals, en eigenlijk worden ze nooit helemaal ècht volwassen. Maar als een Tweelingen in staat is zijn of haar rusteloosheid een beetje onder controle te krijgen en een juist gebruik te maken van de weetgierigheid, kan hij of zij het ver schoppen. Door de voortdurende behoefte aan verandering en afwisseling kan het voor een Tweelingen moeilijk zijn zich te binden. Liefde die is gebaseerd op fysieke aantrekkingskracht is bij een Tweelingen-mens ook meestal geen lang leven beschoren. Belangrijk is dat er over alles, maar dan ook àlles, gepraat kan worden. Maar relaties komen meestal niet zomaar tot stand, daar moet wel in geïnvesteerd worden..

Top van document

Zo tot het dertigste levensjaar voelt een Tweelingen er waarschijnlijk niets voor zich vast te leggen aan huis en hypotheek. De rusteloosheid maakt het lastig om wortel te kunnen schieten. Na het dertigste jaar krijgt een Tweelingen de kans op wat innerlijk evenwicht en een wat realistischer kijk op relaties en het leven in het algemeen. Het voortdurend najagen van allerlei idealen kan heel vermoeiend zijn, en het leven blijkt aardig bevredigend wanneer er niet meer steeds van hot naar haar wordt gevlogen. Belangrijk is dat een Tweelingen voldoende tijd neemt om zich te ontspannen, door de rusteloze geest is er aanleg tot slapeloosheid.

Tweelingen kan zich onrustiger voelen bij het idee van een dag waarin niets is gepland, dan bij een overvolle agenda. Sparen is niet echt iets wat een Tweelingen-mens typeert, geld wordt meestal wel makkelijk uitgegeven. Maar al zal een Tweelingen zich nooit ontpoppen tot een financieel genie, voldoende geld om van te leven is er meestal wel. En Tweelingen zal altijd behoefte houden aan communicatie met anderen.

Top van document

De liefdeshoroscoop van de Tweelingen


Om Tweelingen te omschrijven als god(in) van de handel is juist wat betreft geld, want dit sterrenbeeld wordt geregeerd door de planeet Mercurius. Rusteloos, zoekende en lerend: een Tweeling is altijd in beweging. Als een wervelwind stormt dit teken door het leven, wat niet zo heel gek is omdat het element hier lucht betreft. Tweelingen zijn intellectueel en zullen niet aarzelen om een hersenspelletje met hun partner te spelen, wat voor hen een koud kunstje is. Tweelingen kunnen geweldig communiceren, ze zijn vindingrijk en bijdehand. Wie een Tweeling kan strikken, krijgt als beloning een ster, een feestbeest en een duivel onder de lakens. De meeste Tweelingen zijn ook uiterst bedreven.

Romantiek bij de Tweelingen
Wie een relatie met dit sterrebeeld wil beginnen, moet over een groot uithoudingsvermogen beschikken! Tweelingen zijn grappig en houden van lachen, spelen en stoeien. Zij bezitten over een zeer actief denkvermogen, wat soms kan leiden tot weinig aandacht voor de partner. De beste manier om de aandacht te krijgen, is door hem/haar te inspireren en te stimuleren. Bijvoorbeeld tot een goed, diepzinnig gesprek. Een scherpzinnige en fantasierijke partner is een geschenk uit de hemel voor de Tweelingen. Reizen en avontuur komen ook in het woordenboek van dit teken voor. Een bonuspunt voor degene die hier ook van houdt! Een mooie verre reis zal de romantiek bij een Tweeling bevorderen. De twee gezichten die dit teken vanzelfsprekend heeft, biedt hem/haar tevens het vermogen alles van twee kanten te bekijken. Tweelingen zijn dus objectief. Dit teken zal zich sneller verbonden voelen met iemand die veel weet, omdat hij/zij zelf de meeste tijd denkend doorbrengt.

De relaties en de Tweelingen
Een relatie met dit sterrenbeeld is alles behalve saai. Voor Tweelingen is het belangrijkste aan een partner de mentale stimulatie die hij/zij geeft. Wanneer hij/zij deze gevonden heeft, zullen de vonken eraf vliegen! Als de relatie saai dreigt te worden, zullen ze verder gaan zoeken. Verschil van mening en openheid zijn kwaliteiten die een Tweelingen in een partner zoekt. Degene die is geboren onder dit teken, houdt ervan om te pronken met zijn/haar intelligentie. Bijdehand als de Tweeling is, zal hij/zij de ster op elk feestje zijn. De partner die de Tweeling een comfortabel gevoel maar ook ruimte kan geven, zal een liefde ontdekken die onvergelijkbaar is met wat dan ook! Voor de Tweelingen zelf ziet de ideale partner er zo uit: iemand die (hyper)actief is en die een aantal wereldreizen heeft gemaakt en daar de mooiste verhalen over kan vertellen.

Top van document

Tweelingen in de Liefde
Het spel der liefde is voor Tweelingen een echt avontuur. De vraag is of de partner een echte volhouder is, want zodra er enige twijfel ontstaat, gaat de Tweeling verder op zoek. Wanneer dit teken verliefd is, zal hij/zij erg zorgzaam en bedachtzaam zijn. Hij/zij zal werkelijk alles voor de partner over hebben. Vaak wordt een Tweeling door de golven van de liefde meegesleurd en gaat hij/zij zich kwetsbaar voelen. Wees daar voorzichtig mee!

Seksualiteit bij de Tweelingen
Tweelingen vragen niet veel. Iemand die hem/haar stimuleert en een luisterend oor biedt is voldoende. Maar in bed heeft dit teken zeker een partner nodig die verschillende dingen wil uitproberen, want dit sterrenbeeld is veelzijdig! De Tweelingen denken eerst over wat ze gaan doen. Ze maken er altijd iets speciaals van voor de partner. Dit sterrenbeeld is altijd op zoek naar de ideale partner. Als deze gevonden is zal hij/zij echt helemaal voor (op werkelijk elk gebied) de relatie gaan, omdat zien, horen en voelen heel belangrijk is voor Tweelingen. Tweelingen willen iets anders, iets wat compleet is.

Wat heeft de Tweelingen nodig?
Iemand die het spelletje mee kan spelen en blijft lachen wanneer een woeste aanval voorbij is gewaaid, is onbetaalbaar voor de actieve Tweeling. Een slim, grappig en sportief persoon heeft bij Tweelingen een streepje voor. Maar belangrijker is dat de partner een goede vriend(in) is. De Tweeling heeft iemand nodig die attent is en houdt van gezelschap. Dit teken geeft de voorkeur aan een sterk persoon, die niet per se even slim hoeft te zijn. De partner moet rustig en gevoelig zijn, maar ook tegen een stootje kunnen. Dan zullen de vonkjes vlam vatten...

Top van document

Copyright Symbolic Alle rechten voorbehouden - Symbolic.be