HOME | E-MAIL | Feng Shui

Dierenriemtekens

Weegschaal: Een klein overzichtDit is het teken van harmonie. Weegschaal tracht altijd evenwicht tot stand te brengen en te bewaren. En hierbij gaat het om alle vormen van evenwicht, in de kunst, de omgeving en in omgangsvormen. Een Weegschaal schept er plezier in om naast alle noodzakelijkheden het leven tot iets moois te maken en door schoonheid en goede smaak de zintuigen te strelen. In het zoeken naar besluiten die de harmonie het minst verstoren, dus zo weinig mogelijk mensen zullen kwetsen, heeft dit teken aanmerkelijk meer tijd nodig dan de andere tekens van de dierenriem. Vandaar ook die beruchte twijfel.

Zelfs een kleine Weegschaal-baby heeft al bekoorlijke trekjes. Weegschaal is extravert en communicatief en tamelijk spontaan en ondernemend. Een Weegschaal-kind groeit makkelijk op tot een besluiteloze volwassene, tenzij je hem of haar van het begin af aan helpt evenwicht te vinden. Een Weegschaal kan teveel keuzemogelijkheden niet verwerken, zelfs kiezen of de beer of de pop mee naar bed gaat kan al een lastige keuze blijken te zijn. Kortom, Weegschaalkinderen zijn niet lui of treuzelend, maar hebben vreselijk veel moeite met het nemen van een beslissing en kunnen niet tegen een opgejaagd gevoel. Ze hebben overal hun tijd voor nodig, dwing het kind niet om vlugger te gaan dan het kan. Ook houdt dit kind er niet van te lang alleen gelaten te worden, een Weegschaal-kind is dol op gezelschap, zolang dit tenminste geen ruzie maakt. Probeer als ouder of verzorger goede eetgewoonten bij te brengen want een Weegschaal is bijzonder gek op 'zoet'. Dit kind heeft een groot gevoel voor rechtvaardigheid en het huis kan overspoeld raken met zielige hondjes en andere hulpbehoevende dieren en ook met kinderen die het thuis niet zo geweldig hebben.

Top van document


Wanneer een Weegschaal volwassen wordt is er aan aandacht meestal geen gebrek, maar de twijfel van de Weegschaal kan ervoor zorgen dat de andere partij al afhaakt voordat Weegschaal tot een besluit heeft kunnen komen. Ook bestaat de kans dat een Weegschaal zich al bindt voordat hij of zij er echt aan toe is. Een Weegschaal kan er niet goed tegen al te lang alleen te zijn en dat is een karaktertrek die voor een te overhaaste partnerkeuze kan zorgen. Een Weegschaal-mens is idealistisch en gevoelig en moet er niet aan denken dat er niemand is om dit mee te delen. Als luchtteken is een Weegschaal voortdurend op zoek naar geestelijke stimulans en nieuwe ideeën.

Ook op het vlak van werk kan een van de problemen zijn dat een Weegschaal in eerste instantie niet weet te kiezen welke richting op te gaan. Maar de liefde voor schoonheid, kunst en mooie voorwerpen vraagt meestal wel om een goed inkomen. Werken in teamverband bevalt een Weegschaal het best, en zelfs een eigen baas heeft meestal wel een speciale vertrouwenspersoon naast zich staan.

Ook een Weegschaal kent veel twijfels rond het dertigste levensjaar, maar na de voltooiing van de Saturnuscyclus is een Weegschaal-mens meestal wel in staat iets beslister op te treden en de schalen wat makkelijker in evenwicht te houden. Wat betreft de problemen van een ander kan een Weegschaal vaak precies de spijker op de kop slaan.

Top van document


Als het noodzakelijk was om bepaalde veranderingen door te voeren zal dat meestal rond het veertigste levensjaar wel achter de rug zijn waardoor Weegschaal meer in evenwicht is gekomen. Helaas gaat het leven niet altijd zoals we ons dat voorgesteld hadden en het is niet onmogelijk dat mensen in je naaste omgeving hun eigen gang wensen te gaan of hun leven gaan reorganiseren waarbij Weegschaal het gevoel heeft buiten spel te worden gezet. Ga er niet met een boogje omheen maar zet dan de nodige stappen, ook als dat zou betekenen dat een vriendschap van jaren wordt verbroken.

Het leven heeft de gewoonte zo af en toe wat onverwachte gebeurtenissen op ons pad te strooien waardoor een Weegschaal zich soms plotseling weer bevindt in een situatie waarin er geen keus gemaakt kan worden. Stop met het eindeloze aarzelen en laat constructief denken het doel zijn. En vergeet niet het contact met vrienden en collega's te onderhouden. Een ouder wordende Weegschaal heeft meer dan ooit behoefte aan mensen om zich heen. Maar hiervoor moet je ook zelf stappen ondernemen en de mensen opzoeken in plaats van te blijven zitten wachten. Sluit jezelf niet af van de buitenwereld, ook niet perioden van zelfmedelijden, de omgang met anderen werkt altijd goed uit. Ga niet in een hoekje zitten kniezen en laat andere mensen niet over je heen lopen.


Top van document


De liefdeshoroscoop van de Weegschaal


Het teken van de Weegschaal prefereert boven alles balans en harmonie. Als dit bereikt kan worden met een partner is het des te beter. De Weegschaal is behulpzaam en functioneert optimaal in sociale situaties, waar hun communicatieve gave erg gewaardeerd wordt. Weegschalen willen graag aardig of zelfs lief gevonden worden door iedereen die hun pad kruist. Het is dan ook moeilijk om een Weegschaal te weerstaan als ze hun charme en aantrekkingskracht in de strijd gooien. Dit teken zorgt er voor dat hij/zij alles krijgt, zij het op een eerlijke manier.

Romantiek bij de Weegschaal
De Weegschaal houdt ervan de vrede te bewaren en is niet iemand met wie je snel ruzie krijgt. Ook houdt dit sterrenbeeld ervan om te praten en als er ruzie ontstaat, dan is deze vaak snel opgelost. Weegschalen willen graag een vaste relatie en romantiek komt dus pas om de hoek kijken als zij zich gebonden hebben aan iemand. De Weegschaal vindt verrassingen en kado's romantisch. Zo kunnen ze soms ook met een leuk reisje aankomen, om de romantiek te bevorderen. Eerlijkheid vinden Weegschalen het belangrijkst in zijn/haar partner , dan komen ze het best tot hun recht.

De relaties en de Weegschaal
Doordat de Weegschaal een onderwerp altijd van twee kanten bekijkt, is het makkelijk voor hem/haar om te bepalen wat juist is. Dit is een zeer sterk punt van de Weegschaal omdat het in relaties goed van pas kan komen als de partner met een probleem zit. Dit teken probeert in de schoenen van de ander te gaan staan om het probleem te helpen oplossen. Hoewel de Weegschaal een relatie eerst op een veilige afstand wil verkennen, houdt hij van de aandacht en de liefde die een partner geeft. Dit sterrenbeeld zal in een relatie aanhankelijkheid en dominantie afwisselen, afhankelijk van wat hun gevoel zegt. De Weegschaal houdt niet van ruzie, maar praat liever rustig over wat er gebeurd is, in de hoop er vrede mee te bereiken. De ideale partner is voor de Weegschaal iemand die lekker kan praten, en vertrouwen schenkt. Als de partner er ook nog leuk uitziet, kan het helemaal niet meer stuk.

Top van document

Weegschaal in de Liefde
Er is geen twijfel mogelijk, de Weegschaal vindt het heerlijk om verliefd te zijn, er is niets wat dit gevoel kan overtreffen. Voor iemand die er naar streeft om het mooie in zichzelf en anderen te vinden is plezier en liefde dan ook erg belangrijk. Dit teken kan iemand met stijl veroveren en de kunst der liefde op een sensuele manier overbrengen. De Weegschaal heeft het liefst een partner die veel van hem/haar houdt en van wie hij/zij ook nog iets kan leren. De Weegschaal wil zich betrokken voelen en het is zijn/haar wens om te doen wat het best is voor beiden.

Seksualiteit bij de Weegschaal
Zoals alle tekens met als element lucht, beleeft dit sterrenbeeld meer een geestelijke dan een lichamelijke ervaring waar het seks betreft. De Weegschaal is sterk in de communicatie. In plaats van per se geweldig te moeten presteren in bed, zal hij de partner eerder met mooie sensuele woorden overladen. En omdat dit teken vanzelfsprekend in balans moet zijn, houden ze vaak rekening met de partner en met wat deze wil. De Weegschaal houdt absoluut van voorspel en dit mag dan ook niet ontbreken aan een goede vrijpartij. Weegschalen kunnen hun partner heerlijk verwennen en het kan dan ook regelmatig gebeuren dat een leuk gesprek eindigt in "warmere sferen"...

Wat heeft de Weegschaal nodig?
Een partner die de Weegschaal het gevoel geeft dat hij/zij eerlijk, open en vrij kan zijn, volgt het juiste pad. Vertrouwen en steun geven is belangrijk. De Weegschaal goed laten blijken dat hij/zij waardevol is schept vertrouwen, al is het geven van een mooi kado ook een goede stimulans. Dit teken heeft een partner nodig die goed kan praten, iemand die hem/haar minder laat denken en meer laat voelen. De Weegschaal is iemand die veel liefde geeft, gepassioneerd is en van harmonie houdt. Een partner die mentaal aantrekkelijk is staat bij dit sterrenbeeld bovenaan de lijst. Zo'n partner kan de wereld van de Weegschaal totaal op z'n kop zetten.


Top van document

Copyright Symbolic Alle rechten voorbehouden - Symbolic.be