HOME | E-MAIL | Feng Shui

Dierenriemtekens

Vissen: Een klein overzichtVissen geeft weinig om de waarden van deze wereld en is in zijn hulpvaardigheid vaak tot grote opofferingen bereid. De betrokkenheid bij andermans problemen kan zo groot zijn alsof het Vissen zelf betreft. Vissen is het dierenriemteken van de mens die kan luisteren en begrijpen zonder te oordelen. Ze weten hoe ze anderen een hart onder de riem kunnen steken, goed voor zichzelf kunnen zorgen is vers twee..

Van alle tekens van de dierenriem is Vissen het meest gevoelig voor indrukken en stemmingen, het meest sensibel en intuïtief. Een Vissen is een meester dromer, en een Vissen-kind leeft al snel in een eigen fantasiewereldje. En natuurlijk voelt het elke stemming aan, heb je het hartstikke druk en loopt je hoofd al over, begint dat kind ook nog te jengelen... En als je als ouder of verzorger niet zo lekker in je vel zit, je verdrietig voelt en het liefst een potje zou willen huilen, dan doet de kleine dat wel voor jou. Voor een Vissen-kind zijn een aantal vaste, rustige momenten op de dag heel belangrijk, denk bijvoorbeeld aan het 's avonds voor het slapen gaan een verhaaltje voorlezen. Van nature is Vissen heel verlegen, zet daarom je kind nooit zomaar in een vreemde omgeving in de schijnwerpers, daar voelt het zich zeker niet in thuis.

Omdat Vissen zo idealistisch is en opofferingsgezind is een Vissen-kind van nature geneigd iedereen zo'n beetje onvoorwaardelijk te vertrouwen. Daardoor kunnen deze kinderen vaak eindeloos worden gepest op school door de meer extraverte kinderen, en als ouder moet je je kind met liefde leren dat het voor zichzelf op moet leren komen en niet op de vlucht moet slaan. Alles wat zielig is heeft een plekje in het hart van een Vissen-kind, en als je niet uitkijkt zit binnen de kortste keren je huis vol met zielige katjes en gevonden hondjes. Ook zielige kindertjes komen in aanmerking. Medelijden is een bijzondere eigenschap, zeker in deze drukke, jachtige tijd waarin mensen weinig tijd meer voor elkaar hebben, maar je moet je kind toch -zo voorzichtig mogelijk- trachten bij te brengen dat je huis en je portemonnee niet groot genoeg zijn om alles en iedereen op te kunnen vangen.

Top van document

Meestal houdt een Vissen-kind niet zo van sport (al kan dat bijvoorbeeld met een Boogschutter-ascendant weer heel anders zijn!), en hoewel voldoende slaap en rust van essentieel belang zijn voor dit kind, moet je er toch voor waken dat het niet opgroeit tot een volwassene die nauwelijks in de benen te krijgen is.

Vissen droomt en idealiseert het leven. Daardoor kunnen er in de rauwe werkelijkheid van alledag veel teleurstellingen ontstaan, met name in de liefde. Als een Vissen-mens verliefd wordt, dan is meestal al het andere niet meer belangrijk. Geld, gezondheid, eigen behoeften, het wordt allemaal ondergeschikt aan Die Ene.

Wanneer er nog geen liefde in het leven van een Vissen-jongere is, zal deze niet zo snel besluiten om op eigen benen te gaan staan. Vissen is niet bijzonder avontuurlijk of onafhankelijk en het idee alleen te zijn en alles zelf te moeten gaan doen kan weinig aantrekkelijk lijken.


Top van document


Wat werk betreft is een typische Vissen meestal niet zo geïnteresseerd in het op winst gerichte zakenleven, belangrijk voor een Vissen-mens is het gevoel en de creativeit. Interesses en behoeften worden dan ook beter bevredigd bij beroepen als kunstenaar, musicus, psycholoog, leraar, sociaal werker et cetera, dus de creatieve en verzorgende kant. Als Vissen heb je veel behoefte aan erkenning en wanneer dat niet komt kun je zeer koppig worden, iets wat anderen niet zo snel achter je zouden zoeken. Buitengewoon belangrijk is ook nog de sfeer, ook al is het werk op zich nog zo leuk, als de sfeer niet goed is, is een Vissen-mens diep ongelukkig. Vissen is hypergevoelig voor sfeer en omgeving, en wanneer je het gevoel hebt niet begrepen te worden, kun je je al snel terugtrekken in een eigen privé-wereldje.

Omdat een Vissen-mens geneigd is voor de weg van de minste weerstand te kiezen kunnen er rond het dertigste levensjaar -wanneer de eerste Saturnuscyclus achter de rug is- wel enige frustraties gaan spelen. Maar veel van die frustraties zijn wel duidelijker geworden omdat de kijk op het leven inmiddels, als het goed is, ook wel wat realistischer is geworden. Het is niet ondenkbaar dat een Vissen met de eerste de beste jeugdliefde is getrouwd en droomde van een huisje, boompje, beesten en kinderen en lang en gelukkig leven en dat er in deze periode een beetje verdrietig gevoel gaat spelen, dat alles toch niet zo gekomen is als je je gewenst had.


Top van document


Moeilijkheden verdwijnen niet zomaar, en wat een Vissen moet leren is deze onder ogen te zien en vervolgens de moed opbrengen om er met anderen over te praten. Een typische Vissen-eigenschap is het zich voor anderen kunnen opofferen, zorg er dan in ieder geval voor dat die anderen dat ook waard zijn. Een Vissen-ouder heeft ook de neiging zijn of haar kinderen weleens teveel te verwennen en niet wil dat het hen aan iets ontbreekt, realiseer je dan wel dat je je kinderen daar op de langere duur helemaal geen plezier mee doet, want het leven is niet altijd aardig en er zijn niet altijd mensen die voor je klaar staan. Als je als kind niet geleerd hebt tegenslagen te verwerken en te accepteren dat je nou eenmaal niet alles kunt hebben, is het als volwassene moeilijk je te handhaven als er even een tegenslag is. Maar hoe dan ook, niemand kan een Vissen-ouder verwijten geen begrip te hebben voor de moeilijkheden van opgroeiende jeugd, maar er kan soms ook een neiging kunnen zijn enigszins misbruik te maken van de aanhankelijkheid van je kinderen en je -ook al worden ze groter en zelfstandiger- teveel aan hen vast te klampen.

Een Vissen-mens trekt zich alles aan, kan bij wijze van spreken het leed van de hele wereld dragen, maar gelukkig is er ook altijd nog dat gevoel voor humor wat er voor zou kunnen zorgen de dingen wat minder zwaar op te vatten!


De liefdeshoroscoop van de Vissen


Het onderbewustzijn speelt een grote rol in het leven van de Vis en dat geeft meteen al aan in wat voor wereld dit teken leeft. De dromerige wereld van de Vis is er een waar zich heerlijke geheimen voor hun partner bevinden, en die er alleen op de goede momenten uitkomen. De Vis houdt ervan te schommelen tussen het bewuste en onbewuste, dat op zijn beurt weer zorgt voor een goede romance met een partner. Als de Vis dan even terug op aarde is, zijn ze onzelfzuchtig, hebben ze goede intuïtie en dienen zij hun partner met plezier. De emoties van de Vis zitten diep en kunnen zeer erotisch zijn als de partner maar weet hoe hij ze los moet krijgen. Vissen die onder het waterteken zijn geboren, kunnen rustig kabbelen als een rivier en hebben een gevoelige en spirituele natuur wat kan zorgen voor bepaalde allure.


Romantiek bij de Vissen

Wie ooit de term 'dromer' heeft bedacht, moet bijna aan een Vis hebben gedacht. Vissen lopen vaak met hun hoofd in de wolken en spelen vaak met fantasiën. Is er een beter persoon om een romance mee te beginnen? Toch is de Vis wat verlegen en doet hij het op het gebied van liefde rustig aan en gaat daar voorzichtig mee om. Romantiek kan met een Vis heel onvoorspelbaar zijn; hartjes en bloemen de ene dag, gevaarlijke spelletjes de volgende dag. Hoe dan ook, de Vis zet zich volledig in voor zijn of haar partner, wat ze in zeer goed daglicht stelt.


De relaties en de Vissen

Vissen staan voor meegaande personen, wat een nieuwe relatie vaak gemakkelijk maakt. Zij bewaren liever de vrede en blijven het liefst in hun eigen veilige droomwereldje. Een relatie met een Vis wordt gekenmerkt door verbeelding, gevoeligheid en veel emoties. Vissen hebben vaak ook hun hart op de tong. Daardoor heeft een Vis iemand nodig die ze beschermd en bij wie ze zich veilig voelen. Geven is belangrijk voor de Vis, hoewel sommige Vissen teveel willen geven, dankzij hun onzelfzuchtigheid. De ideale partner voor de Vis staat iets meer met beide benen op de grond, maar houdt zo nu en dan wel van een spelletje.
Top van document

Vissen in de Liefde
De spirituele vis vindt het heerlijk het realistische met het onrealistische te combineren. Daardoor wordt een liefde met een Vis een romance waarin bijna alles mogelijk is. De Vis lijkt wel elektrisch geladen, wat dit teken bijna een magneet in de liefde maakt. Toch kan de partner niet precies zeggen wat de Vis zo aantrekkelijk maakt. Deze mysterieuze kwaliteit kan een belangrijke rol spelen in het spel van de liefde. De Vis is een aandoenlijk persoon die volledig lief heeft als hij/zij de juiste persoon heeft gevonden. Liefde kan beangstigend zijn, maar als het eenmaal goed voelt, vallen alle grenzen weg en opent zich een nieuwe wereld.


Seksualiteit bij de Vissen

Seks is een emotioneel onderdeel, zoals zoveel voor de Vis. Dit teken is een sensuele en creative partner, aanbiddend, speels en loopt over van de erotische fantasieën. Verlegenheid vedwijnt als sneeuw voor de zon op het moment dat de slaapkamer wordt bereikt. De Vis is niet vies van regelmatige seks en houdt van verandering. Voor Vissen staat liefde gelijk aan seks en als ze zich ook nog veilig voelen is het een perfecte relatie. De Vis vindt het ook fijn hun partner te verwennen, dus het mes snijdt aan twee kanten. Voor de lekkerste seks zoekt de vis het water op! Wat heeft de Vissen nodig?
De Vis adoreerd de persoon die hen compleet maakt. Een persoon die hem of haar uit kan tekenen en ze met beide benen op de grond weet te houden, is een blijvertje. Vissen hebben af en toe wel een zetje in de goede richting nodig. Als de partner hen kan beschermen tegen de harde realiteit van het leven en ze ervan weerhouden zich terug te trekken in hun eigen droomwereldje is dat alleen maar beter. De beste partner voor Vissen is een zorgzaam en gevoelig persoon die uit een dromerige wereld de realiteit weet te halen. De magische vis weet van het leven een spelletje te maken. Iemand die op zoek is naar het avontuur van het onbekende vindt in de Vis de juiste partner...


Top van document


Copyright Symbolic Alle rechten voorbehouden - Symbolic.be