HOME | HOROSCOPEN | BOEKENWINKEL

Edelstenen

Pyriet: Natuurkrachtige EigenschappenAmethist Pyriet is een zwavel-ijzererts en heeft een prachtige glanzende, goudachtige kleur. Omdat goudzoekers vroeger nogal eens dachten dat ze goud gevonden hadden als het pyriet was, wordt het ook wel 'fools gold' genoemd. Het moet voor hen een heel teleurstelling geweest zijn. Het is ook opvallend dat veel kinderen altijd meteen naar het pyriet toegetrokken worden. Dit komt waarschijnlijk omdat zij ook denken da het echt goud is. Het is leuk dat ze voor een zachte prijsje een 'echt' (bijna net echt) stukje goud kunnen aanschaffen.
Het mooie van pyriet is de duidelijk kubische kristalvorm. Soms lijken het moderne abstracte sculpturen, en bijna iedereen denkt dan ook dat het niet echt kan zijn. Het vreemde is dat elke kristalvorm gewoon geaccepteerd wordt als natuurlijk, maar deze kubus van pyriet vind men toch te mooi om natuurlijk te zijn. De natuur wordt dus toch nog onderschat.

Elke vorm is eigenlijk al door de natuur gemaakt, en wij laten ons bewust of niet daardoor inspireren.
Door de kubusvorm van het pyrietkristal hoort ook deze steen, net zoals de eerder genoemde fluoriet, bij de wereld van de techniek, en is goed voor mensen die daar dagelijks mee te maken hebben en behoefte hebben aan versterking. De pyriet maakt hen sterk en helpt hen hun prestaties nog te verhogen. Pyriet in geslepen vorm gedragen is vooral geschikt om de luchtwegen te versterken. Het enige vervelende van de pyriet is, dat, omdat er zwavel in zit, er soms een uitslag op de huid kan optreden, en dan is het beter om een andere steen, zoals bijvoorbeeld de barnsteen, te gaan dragen, of om de pyriet in een heel dun zakje van katoen te gaan dragen.

 

Voorbeelden van toepassingen:
Sterkt het zenuwgestel, verhoogt het weerstandsvermogen


Chakra:
navel- en keelchakra.

Corresponderende Sterrenbeelden:  

TweelingenLeeuw TweelingenRam TweelingenMaagd Tweelingen Kreeft Tweelingen Boogschutter

 

 

Copyright Symbolic Alle rechten voorbehouden - Symbolic.be